Η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν είναι ιστορικό σφάλμα

Του SON OFEON

Μεταφράζουμε από άρθρο της Jerusalem Post τις ενδιαφέρουσες απόψεις του αντιπροέδρου της ισραηλινής βουλής Moshe Feiglin,  για την ενδιάμεση συμφωνία των 6 με το Ιράν:


..." Όπως η  Τσεχοσλοβακία εκείνη την εποχή , η οποία  δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος στις συζητήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να καταδικασθεί σε θάνατο ,  έτσι και το Ισραήλ  σήμερα  παρατηρεί από τα παρασκήνια πώς  τα ζωτικά  ενδιαφέροντα  του  θυσιάζονται  από τις δυτικές δυνάμεις " .
 ..."Κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας διαδικασίας που  οδηγεί σε ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα " .
..." Εδώ και χρόνια έχω προειδοποιήσει για τους κινδύνους της στρατηγικής που υιοθετήθηκε από το Ισραήλ προς την ιρανική πυρηνική απειλή . "
Ο Feiglin είπε ότι η  ανάθεση σε  ξένες δυνάμεις  να διασφαλίσουν  τα συμφέροντα της άμυνας του Ισραήλ είναι " καταστροφική " και " πολύ χειρότερη από εκείνη που οδήγησε στην πόλεμο του Γιομ Κιπούρ . "
Ο βουλευτής κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να κηρύξει  άμεσα τέλος σε όλες τις επαφές με τη Δύση για το ιρανικό ζήτημα και να καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεσμεύεται από τη συμφωνία που υπεγράφη .
 Ο βουλευτής της Knesset Eli Yishai αντέδρασε την  Κυριακή το πρωί για τη συμφωνία : "Οι  χώρες του κόσμου είδαν μόνο τα οικονομικά συμφέροντα της συμφωνίας , και όχι την  υποχρέωσή τους για την ασφάλεια του Ισραήλ . "
Τόνισε ότι το Ισραήλ "δεν έχει κανένα  να εμπιστευτεί εκτός από τον  θεό και τον εαυτό του  " .

ΠΗΓΗ

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τις παραπάνω απόψεις και το σκεπτικό τους.
Οι ρυθμίσεις της συμφωνίας  θα οδηγήσουν σε  μία προσωρινή εξάμηνη καθυστέρηση στο πρόγραμμα του Ιράν για να αποκτήσει πυρηνική βόμβα.
Το Ιράν διαθέτει ήδη 200 kg εμπλουτισμένου ουρανίου κατά 20%, δηλαδή του λείπουν μόνο 12 kg  καθαρού ουρανίου 235  για να φτιάξει την πρώτη του ατομική βόμβα.
Με την συμφωνία αναγκάζεται να μετατρέψει το κατεχόμενο ουράνιο σε περιεκτικότητα 5% και σε μορφή οξειδίου, που είναι κατάλληλο για πυρηνικό καύσιμο.
Αυτό δεν εμποδίζει όμως τους ιρανούς να συνεχίσουν την επεξεργασία  ουρανίου και να αποκτήσουν μία επιπλέον ποσότητα 240Kg ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 5%.
Τότε με την βοήθεια άλλης μεθόδου ,πιο αποτελεσματικής από τους φυγοκεντρητές που σήμερα διαθέτει. θα μπορούσε να αποκτήσει ουράνιο με την βοήθεια διύλισης:

" In addition to its use in enrichment, uranium hexafluoride has been used in an advanced reprocessing method (fluoride volatility), which was developed in the Czech Republic. In this process, used oxide nuclear fuel is treated with fluorine gas to form a mixture of fluorides. This is then distilled to separate the different classes of material."


Mία άλλη μέθοδος  θα ήταν να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό καύσιμο στους αντιδραστήρες που ήδη διαθέτει και να αποκτήσει πλουτώνιο 239.
Το Ισραήλ γνωρίζει τις διαθέσιμες τεχνολογίες σε βάθος και δεν ανησυχούσε ποτέ για τον εμπλουτισμό του ουρανίου με παραδοσιακές μεθόδους που χρησιμοποιούν φυγοκεντρητές.
Στις 7 Ιουνίου του 1981 η ισραηλινή αεροπορία κατέστρεψε με προληπτική επίθεση τον υπό κατασκευή ιρακινό πυρηνικό σταθμό osirak που βρισκόταν 17 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Βαγδάτης.
Κάτι αντίστοιχο σχεδιάζεται και σήμερα για το Ιράν.
Η επίθεση είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί.
Η προληπτική επίθεση είναι πάγια τακτική των πολεμικών επιχειρήσεων των ισραηλινών και σύμφωνη με όσα προβλέπει σχετικά η θρησκεία τους.
Επιπλέον την έχουν επίσημα προαναγγείλει στο παρελθόν.
ΠΗΓΗ

O στόχος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο σταθμός ΙR-40 στο Arak  της Περσίας , που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2014.
Η δυναμικότητα του για παραγωγή πλουτωνίου σε πλήρη λειτουργία θα είναι 12 kg ανά έτος.
Αυτό σημαίνει ότι το αργότερο τον Νοέμβριο του 2014 οι ιρανοί θα έχουν το υλικό για την παραγωγή της πρώτης τους ατομικής βόμβας με πλουτώνιο.
Οι εγκαταστάσεις στο Arak κατασκευάστηκαν αποκλειστικά από ιρανούς με την βοήθεια  ρωσικών σχεδίων  και περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις hot cells, όπου είναι δυνατή η επεξεργασία των πυρηνικών αποβλήτων και η εξαγωγή καθαρού πλουτώνιου.
Oι εγκαταστάσεις αυτές δεν έχουν επιθεωρηθεί ακόμα από την ΙΑΕΑ για την επιβεβαίωση των κατασκευαστικών τους λεπτομερειών και αυτό δυσχεραίνει την επίθεση των ισραηλινών, που θα βασισθούν μόνο σε πληροφορίες από αεροφωτογραφίες και  στην κατασκοπευτική δράση πρακτόρων τους.
Το μόνο που λείπει είναι η αφορμή της επίθεσης.
Η αφορμή θα είναι όπως συνήθως  κάποια τρομοκρατική επίθεση σε βάρος τους.
Ενδέχεται όμως η επίθεση να γίνει  εναντίον κάποιου μέρους που υπέγραψε την ενδιάμεση συνθήκη στην Γενεύη, ενώ πρόσφατα τους είχε επίσημα διαβεβαιώσει ότι δεν θα το κάνει.
Η εκδίκηση του προδότη είναι πάγια τακτική των ισραηλινών και αφορά και τους συμμάχους τους για παραδειγματισμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail