Να παραγγείλουμε πίτσες προτείνει η Βόζενμπεργκ για να μην κλατάρει το δίκτυο της Μπανανίας

marckbass8 / pixabay
«Ερώτηση ρητορική: Δηλαδή αν τρεις μέρες δεν βάλουμε πλυντήριο κ δεν μαγειρέψουμε κ αρκεστούμε σε σαλάτα φρούτα χυμούς κ σάντουιτς ή παραγγείλουμε μια πίτσα, ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ;;; Έλεος πια!#καύσωναςΔΕΗ» είναι το tweet της ευρωβουλευτίνας, Ελίζας Βόζενμπεργκ. Και σε ορισμένες πτυχές του ίσως έχει δίκιο.

Του Στρατή Μαζίδη

Πράγματι αν τρεις μέρες δε βάλουμε πλυντήριο (ή το βάλουμε με το νυχτερινό) δε θα χαθεί κι ο κόσμος. Ούτε αν φάμε φρούτα πίνοντας μπόλικο νερό θα ζημιωθούμε. Αλλά αυτό με την πίτσα μας ξεπερνά.

Καταρχήν μας προτείνει ένα κάργα αλμυρό φαγητό μέσα στον καύσωνα, που γενικά δεν είναι και ό,τι πιο καλό για την υγεία μας (μην ξεχνάμε πως ζούμε σε μέρες όπου η κυβέρνηση απειλεί ανθρώπους επειδή...νοιάζεται για την υγεία τους). Κατά δεύτερον όμως λησμονεί ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων φορολογουμένων δεν πληρώνεται με τις πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα που είναι η αποζημίωση ενός μέλους της Ευρωβουλής.

Η χώρα από το 2007-8 έχει μπει σε κρίση. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άνεργοι. Και μείωση της ανεργίας, που πολλές φορές παραπλανητικά επαγγέλλονται οι κυβερνήσεις, δεν είναι ο Α που κάποτε δούλευε για 1500 ευρώ, τώρα να εργάζεται για 600 ευρώ. Αυτό λέγεται υποβάθμιση.

Εν τω μεταξύ μια τετραμελής οικογένεια θέλει μια πίτσα μόνο με το που καθίσει στο τραπέζι.

Η λύση της κ. Βόζενμπεργκ για να μην πέσει το ρεύμα στη Δημοκρατία της Μπανανίας που κλείνει μονάδες λιγνίτη για να εγκαταστήσει όλο το περιττό απόθεμα γερμανικών ανεμογεννητριών δεν είναι να γίνουμε κάποια στιγμή πραγματική χώρα, αλλά οι πίτσες.

Και φυσικά ουδέν σχόλιο για το πανάκριβο ρεύμα που πληρώνουμε και δεν έχουμε.

Η πιο καλή απάντηση στην κ. Βόζενμπεργκ περί πίτσας είναι εκείνη του Νίκου Φέρμα στης "Κακομοίρας": Το ξέρει ο κυρ Παντελής ότι εμείς για να συμπληρώσουμε κατοστάρικο θέλουμε ακόμη ενενηντά εννέα δραχμές;

Η λύση στην Μπανανία, δεν είναι να γίνουμε άγριοι ιθαγενείς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail