Ο Ερντογάν δήλωσε ότι περιμένει επενδύσεις των ΗΑΕ στην Τουρκία!

Freepen.gr - Οι περιφερειακοί αντίπαλοι Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν σημειώσει πρόοδο στη βελτίωση των σχέσεων, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις των ΗΑΕ στην Τουρκία, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά από μια σπάνια συνάντηση με ανώτερο αξιωματούχο των ΗΑΕ, γράφει το reuters.com.

Η Άγκυρα κινήθηκε για να χαλαρώσει τις εντάσεις με αρκετές αραβικές δυνάμεις σχετικά με τη σύγκρουση στη Λιβύη, τις εσωτερικές διαμάχες του Κόλπου και τις αντίπαλες διεκδικήσεις για τα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Ερντογάν πραγματοποίησε συνομιλίες στην Άγκυρα την Τετάρτη με τον σύμβουλο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Εθνική Ασφάλεια, Σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχγιάν, οι οποίοι επικεντρώθηκαν επίσης στην οικονομική συνεργασία.

"Συζητήσαμε τι είδους επένδυση θα μπορούσε να γίνει σε ποιους τομείς", είπε ο Ερντογάν σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Οι δύο χώρες, οι οποίες υποστήριξαν τις αντίπαλες πλευρές στη σύγκρουση της Λιβύης, υπήρξαν σκληροί αντίπαλοι για την περιφερειακή επιρροή.

Ο αξιωματούχος των Εμιράτων, Ανουάρ Γκαργκάς, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΑΕ Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχγιάν, χαρακτήρισε τη συνάντηση της Τετάρτης «ιστορική και θετική».

"Τα ΗΑΕ συνεχίζουν να χτίζουν γέφυρες ...", έγραψε στο Twitter. «Η προτεραιότητα στην ευημερία και την ανάπτυξη οδηγεί τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική μας πολιτική».

"Εάν συνεχίσουν με τον καλό τρόπο με τους ομολόγους τους, πιστεύω ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα κάνουν σοβαρές επενδύσεις στη χώρα μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο Ερντογάν.

Αυτά τα προσέχουν στην Αθήνα;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail