Τεράστιος υγειονομικός κίνδυνος από το "κόψιμο" του Ευφρατή από την Τουρκία

Freepen.gr - Το τουρκικό κράτος συνεχίζει να διακόπτει την παροχή νερού του Ευφράτη και αυτό επηρεάζει αρνητικά πολλούς τομείς της ζωής. Οι γιατροί πιστεύουν ότι η μείωση της ροής προκαλεί ρύπανση των υδάτων και ως εκ τούτου αύξηση των ασθενειών.

Η απόφαση του τουρκικού κράτους να περιορίσει την παροχή νερού του Ευφράτη και να μειώσει τη στάθμη του ποταμού, αυξάνει τα προβλήματα στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Η γεωργία και οι σχετικές με τη γεωργία δραστηριότητες πλήττονται πολύ όπως και η παραγωγή ενέργειας. Η υγεία των ανθρώπων κινδυνεύει επίσης. Οι ειδικοί λένε ότι η μείωση του νερού προκαλεί διάφορες ασθένειες και περιπτώσεις δηλητηρίασης.

Καθώς έφτασε η περίοδος ξηρασίας, η μείωση της στάθμης του νερού του Ευφράτη προκάλεσε σοβαρή ξηρασία στην περιοχή και ξηράνθηκαν οι γεωργικές εκτάσεις. Παράλληλα, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Στην περιοχή είναι δύσκολο η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και ως εκ τούτου οι άνθρωποι κινδυνεύουν να προσβληθούν από μεταδοτικές ασθένειες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τα νοσοκομεία σε Kobanê και Emel, έχουν καταγραφεί 230 περιπτώσεις δηλητηρίασης που προκλήθηκαν από νερό από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός δείχνει μόνο τον αριθμό εκείνων που πήγαν στο νοσοκομείο. Ενώ οι γιατροί λένε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν πηγαίνουν σε νοσοκομεία, εφιστούν επίσης την προσοχή στην κλίμακα του κινδύνου. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Δρ Emar Mihemed δήλωσε στο πρακτορείο ANHA: "Η μείωση του νερού έχει επηρεάσει άσχημα την υγεία των πολιτών. Το μειωμένο επίπεδο νερού μολύνεται γρηγορότερα. Περιέχει περισσότερα βακτήρια. Αυτό προκαλεί εσωτερικές ασθένειες. Είναι συχνές περιπτώσεις μόλυνσης και διάρροιας. Αναμφίβολα, τα παιδιά επηρεάζονται περισσότερο".

Προειδοποιώντας ότι ο κίνδυνος θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο εάν συνεχιστούν οι διακοπές, ο Δρ Emar Mihemed κάλεσε τις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αναλάβουν δράση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail