Νέος πρωθυπουργός της Λιβύης: Το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο είναι σημαντικό και παραμένει σε ισχύ!

Freepen.gr - Την Πέμπτη, ο αναδειχθείς Πρωθυπουργός της Λιβύης, Abdel-Hamid Dbaiba επιβεβαίωσε ότι το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο θα παραμείνει σε ισχύ από τη νέα κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Dbaiba δήλωσε ότι η σχέση με την Τουρκία θα διακρίνεται από ένα πλαίσιο ισχυρής συνεργασίας. Ισχυρίστηκε ότι η ναυτιλιακή συμφωνία με την Τουρκία είναι σημαντική και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται, ενώ άλλες συμφωνίες θα μελετηθούν και θα αντιμετωπιστούν νόμιμα.

Ο Dbaiba ανέφερε ότι τα μέλη του Κοινοβουλίου της Λιβύης που υποσχέθηκαν να δώσουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση "είναι έτοιμα να πάνε σε οποιαδήποτε πόλη επιλέξει το Κοινοβούλιο να πραγματοποιήσει σύνοδο για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση".

Ερωτηθείς για τους υποστηρικτές του πρώην καθεστώτος, εξήγησε ότι το προηγούμενο καθεστώς δεν μπορεί να αποκλειστεί από την είσοδο στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (NUG).

Η ελληνική πλευρά την κρίσιμη στιγμή παρέμεινε άπραγη και δεν έλαβε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες. Περίμενε από τις τρίτους να κάνουν τη δουλειά. Το αποτέλεσμα; Προκύπτει νέα αναγνωρισμένη κυβέρνηση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραμένει. Αυτά όμως οι όποιοι ελάχιστοι τα είχαμε προβλέψει και σημειώσει από νωρίς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail