Κράτα γερά Κύπρο και βάλε μας τα γυαλιά! Βέτο για Λευκορωσία, αν δεν μπουν κυρώσεις στην Τουρκία

REUTERS/Murad Sezer

Freepen.gr - Η ΕΕ δεσμεύτηκε πριν από τρεις εβδομάδες να επιβάλει κυρώσεις στη Λευκορωσία για φερόμενη εκλογική νοθεία και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά η απόφαση εμποδίστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Κύπρος δε θα συμφωνήσει με τις κυρώσεις της Λευκορωσίας, εκτός εάν η ΕΕ επιβάλει επίσης κυρώσεις στη γείτονά της, την Τουρκία, η οποία έχει προκαλέσει εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Κύπρος αναφέρει ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει κυρώσεις εναντίον αξιωματούχων της Λευκορωσίας σε έναν κατάλογο που καταρτίστηκε μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές στις 9 Αυγούστου, εκτός εάν ληφθούν μέτρα παράλληλα κατά της Τουρκίας.

"Δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση από το να ενεργούμε με τον τρόπο που ενεργούμε", δήλωσε ένας Κύπριος διπλωμάτης στο πρακτορείο. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία, αλλά θεωρούμε ότι είχαμε μια πολιτική κατανόηση και για τις δύο διαδικασίες να προχωρήσουν παράλληλα».

Η Λευκωσία έχει δίκιο και δεν πρέπει να κάνει πίσω. Η Ε.Ε. δεν μπορεί να ασχολείται με κυρώσεις σε τρίτες χώρες την στιγμή που δύο δικά της μέλη αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα με την Τουρκία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εκτεθούν  

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail