Η παγίδα πού στήνει η Τουρκία στο κυπριακό για να αλλάξει τον χάρτη των ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο

Freepen.gr - Κατά καιρούς βλέπουμε τουρκικά δημοσιεύματα από μέσα φιλικά κείμενα στην κυβέρνηση Ερντογάν τα οποία κάνουν λόγο για δυνατότητα συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στην Τουρκία και την Αίγυπτο, το Ισραήλ ή ακόμη και την Παλαιστίνη όπως είδαμε μέσα στο καλοκαίρι στα πρότυπα του μνημονίου με την Τρίπολη.

Αυτό φαντάζει κάπως δύσκολο σε μία πρώτη ανάγνωση δεδομένου ότι η κυπριακή δημοκρατία έχει ήδη συμφωνίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Πώς θα μπορούσε αυτό να ανατραπεί; Μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας δια της εξαφάνισης της.

Όπως ανέφερε στην τηλεοπτική εκπομπή "Αντιθέσεις" ο Σάββας Καλεντερίδης η Τουρκία φιλοδοξεί μέσω της επίλυσης του Κυπριακού να δημιουργηθεί ένα νέο κράτος, το οποίο θα έχει και τη δυνατότητα να αναθεωρήσει και τις συμφωνίες. Φυσικά δια τις πολιτικής ισοτιμίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που επιδιώκει η Τουρκία στο νέο κράτος, η τελευταία θα έχει κυρίαρχο ρόλο. 

Αυτή είναι η παγίδα που πρέπει να προσέξουμε και ενισχύοντας αυτό το συλλογισμό να θυμίσουμε την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών που δημοσιεύσαμε προχθές στη freepen.gr στην οποία αναφέρεται ότι αν δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση πάνω στη βάση των δύο ίσων μερών τότε θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά τη λύση δύο κρατών στο νησί. Όμως δια της λογικής της Τουρκίας ενδεχομένως και στην εκδοχή αυτή να έχουμε δύο...νέα κράτη, οπότε η Αγκυρα θα εκτιμήσει πως μπορεί να συνάψει συμφωνίες θαλάσσιας οριοθέτησης.

Συνεπώς...προσοχή! Καμιά φορά η μη λύση ή η συντήρηση μιας κατάστασης λόγω μη ύπαρξης καταλλήλων συνθηκών, συνιστά μια επιλογή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail