Φαντάζεστε κάθε απόγευμα να ακούγαμε σε απευθείας μετάδοση τους θανάτους από κάθε ασθένεια;

Free-Photos / pixabay
Ένα μεγάλο κομμάτι των νεκρών από τον ιό στην Ευρώπη ήταν σε γηροκομεία. Αυτό δεν είναι δείγμα φονικοτητας του ιού αλλά αποτυχίας των φιλελε κυβερνήσεων. Όμως το τραγικό είναι άλλο και συγκεκριμένα το πόσο εύκολα ο τρόμος χειραγωγεί την κοινή γνώμη.

Ότι ο ιός δεν ήταν τόσο φονικός όσο η ισπανική γρίπη είχε φανεί από την αρχή. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν αν κάθε απόγευμα ακούγαμε σε απευθείας μετάδοση τους ημερήσιους θανάτους από κάθε ασθένεια;

Ναι έπρεπε να ληφθούν μέτρα. Καλώς απαγορεύτηκε η συνάθροιση πάνω από 10 άτομα, καλώς έκλεισαν καφετέριες και εστατόρια αλλά στα υπόλοιπα μαγαζιά έπρεπε απλώς να ληφθούν αυστηροί κανόνες σε σχέση με τα άτομα για ένα με δύο μήνες και τα γηροκομεία να γίνουν φρούρια.

Όταν σε χειραγωγούν τα μέσα τόσο εύκολα δύο φορές μέσα σε 10 χρόνια το ίδιο έγινε και στην αρχή των μνημονίων όπου το "μαζί τα φάγαμε" έγινε αποδεκτό στην αρχή υπό τη μορφή του ο γείτονας τα έφαγε, τότε μην απορείς για την κατάντια μας.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail