«Η Τουρκία ξεμένει από συναλλαγματικά αποθέματα μέσα στην εβδομάδα!»



Freepen.gr - Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας θα εξαντλήσει τα αποθεματικά ξένου νομίσματος, καθαρά από υποχρεώσεις, αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την TD Securities, αναφέρει το ahvalnews.com.

Η τράπεζα θα μπορούσε επίσης να εξαντλήσει τα συνολικά συναλλαγματικά αποθέματά της έως την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου ή το αργότερο την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ανέφεραν οι οικονομολόγοι της μεσιτικής, σύμφωνα με τον ιστότοπο ανάλυσης νομισμάτων FXStreet.

«Πριν εξαντληθούν όλα τα buffer, πιστεύουμε ότι η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας θα αυξήσει δραματικά τα επιτόκια και πιθανότατα θα εισαγάγει αυστηρούς ελέγχους κεφαλαίου», δήλωσε η TD Securities. "Η Τουρκία μπορεί επίσης να ζητήσει πολυμερή υποστήριξη εάν υλοποιηθεί αυτό το σενάριο".

Τα καθαρά αποθεματικά ξένου νομίσματος της Τουρκίας ήταν λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς που χρησιμοποιούν επίσημα στοιχεία, πριν από την απόφαση της περασμένης εβδομάδας από τους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής να μειώσουν τα όρια των ανταλλαγών νομισμάτων των τραπεζών με την κεντρική τράπεζα. Το μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε μια αύξηση 5 δις δολαρίων σε γραμμές swaps, ανέφερε το Reuters τότε.

Η κεντρική τράπεζα βασίστηκε στις ανταλλαγές με κρατικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων στις αγορές συναλλάγματος για την υποστήριξη της λίρας, η οποία διαπραγματεύεται κοντά στο 7 με το δολάριο αλλά η μεσιτική θεωρεί πιθανό η ισοτία να φτάσει τις 8 λίρες ανά δολάριο μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, εάν η παγκόσμια τάση ενός ισχυρότερου δολαρίου παραμείνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail