Ορίστε πραγματικοί πρόσφυγες: Δεκάδες φαμίλιες επέστρεψαν στη γη και τα σπίτια τους στη Συρία

Freepen.gr - Στο πλαίσιο των προσπαθειών του συριακού κράτους για την επιστροφή των Σύριων που έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας της τρομοκρατίας, νέες αφίξεις εκτοπισμένων οικογενειών επέστρεψαν την Πέμπτη από το Λίβανο μέσω των κέντρων της al-Dabbousyia, Jussyia και Jdeidet Yabous στην ύπαιθρο της Χομς και της Δαμασκού.

Ο ανταποκριτής του SANA στο Jdeidet Yabous στην επαρχία της Δαμασκού ανέφερε ότι "δεκάδες Σύριοι που είχαν εκτοπιστεί λόγω της τρομοκρατίας επέστρεψαν από το Λίβανο και έφθασαν στο κέντρο με λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στα σπίτια τους στα χωριά και τις πόλεις που απελευθερώθηκαν από την τρομοκρατία .

Στη δυτική ύπαιθρο της Homs, ο εκεί ανταποκριτής του πρακτορείου ανέφερε ότι ορισμένα λεωφορεία που μετέφεραν δεκάδες εκτοπισμένες οικογένειες με τις αποσκευές τους έφτασαν στην πατρίδα την Πέμπτη.

Σε δηλώσεις τους στο SANA, μερικοί από τους επαναπατρισθέντες εξέφρασαν την ευτυχία και τη χαρά τους που επέστρεψαν στην πατρίδα τους, ευχαριστώντας τον Συριακό Αραβικό Στρατό για τον ηρωισμό και τις θυσίες του που είχαν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση των χωριών και των πόλεων από την τρομοκρατία.

Επίσης, χαιρέτισαν τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι ενδιαφερόμενες αρχές για την αποκατάσταση των βασικών υπηρεσιών στις περιοχές τους.








Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail