Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για το λαό από το να προταθεί ο Βενιζέλος για πρόεδρος

Από χθες κυκλοφορεί έντονα το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας. Επί σειρά ετών μέρος κι αυτός του συστήματος, είτε ως βουλευτής, είτε ως υπουργός, είτε στα έσχατα ως πρόεδρος ενός ξεφούσκωτου ΠΑΣΟΚ.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός ρήτορας, ένας ευχάριστος συνομιλητής αλλά αν ένας πρωθυπουργός σέβεται το λαό που υπηρετεί, δεν είναι δυνατό να τον προτείνει για ΠτΔ.

Ο εμπνευστής του νόμου περί ευθύνης υπουργός, απεδείχθη Ευ-αγγελος, μόνο για τους συναδέρφους στη Βουλή που αναλάμβαναν κυβερνητικά πόστα. Για τον ελληνικό λαό ήταν το ακριβώς αντίθετο. Και είναι απορίας άξιον πως ο τάχα θαυμαστής κι εκπρόσωπος μιας πολιτικής χαμηλής φορολογίας πρωθυπουργός θα προτείνει το όνομα-σύμβολο παράλογων κι εξωφρενικών φόρων.

Για να σας εκνευρίσω, θα σας θυμίσω ότι ο μέγας αυτός πολιτικά οικονομικός εγκέφαλος επινόησε το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις. Ένα ετήσιο χαράτσι αρκετών εκατοντάδων ευρώ επειδή τολμάς να επιχειρείς. Μόνο και μόνο γιατί ανοίγεις το πρωί το μαγαζί ή πας στο γραφείο σου. Φόρο επειδή δουλεύεις για να ζήσεις κι ενδεχομένως να δίνεις ψωμί και σε έναν ή παραπάνω εργαζομένους.

Κι αφού είδε ότι δεν τον εκδίωξε κανείς από το υπουργείο οικονομικών μετά από αυτό, ήταν το φθινόπωρο του 2011, όταν μετά τα τσαλιμάκια του στην τρόικα, επινόησε εκείνο το "έκτακτο επασφάλιστρο κινδύνου" για τα σπίτια μας, έχοντας έκτοτε καταντήσει το λαό ενοικιαστή της περιουσίας του. Πλέον συμπληρώσαμε έννια χρόνια χαρατσιού, τότε μέσω της ΔΕΗ για τα ηλεκτροδοτούμενα, σήμερα ως ΕΝΦΙΑ. Για αθροίστε πόσα έχετε πληρώσει αυτά τα χρόνια και τι ακόμη θα πληρώσετε κι απαντήστε μου, έγινε ή καλύτερα είναι σε εξέλιξη ένα διαρκές κούρεμα καταθέσεων ή όχι; Το σημειώνω αυτό διότι κατατρόμαζαν το λαό ότι αν πάμε στη δραχμή, θα υποστούμε μια υποτίμηση. Μπορεί ο λαός να μην υπέστη υποτίμηση, αλλά βίωσε την εξάτμιση των όσων είχε στην άκρη και τη βιώνει ακόμη.

Τώρα λοιπόν μας λένε πως αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος ως αρχηγός αποδοκιμάστηκε κι από το ίδιο του το κόμμα με χαμηλό μονοψήφιο, μπορεί να είναι ο αυριανός ΠτΔ. Είναι ή δεν είναι προσβολή;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail