Άδειασμα Τραμπ μπροστά σε Μητσοτάκη: μιλά με τον Ερντογάν κι άλλους για τη Λιβύη, αλλά όχι μαζί του

Η συζήτηση στο σαλονάκι ήταν μάλλον μια δυσάρεστη εμπειρία για τον Ελληνα πρωθυπουργό αφού τη συζήτηση μονοπώλησε το ζήτημα του Ιράν και του Ιράκ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σα να μη βρίσκεται εκεί ή λες και επρόκειτο για κάποιο σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ.

Του Στρατή Μαζίδη

Στη μια ερώτηση που δέχθηκε ο Τραμπ από δημοσιογράφο για την τουρκική προκλητικότητα απέναντι στην Ελλάδα, απλά δεν απήντησε. Ωστόσο αυτό ήταν το ορεκτικό. Το κυρίως πιάτο ήρθε λίγα λεπτά αργότερα όταν αναφέρθηκε στη Λιβύη.

Ακούγοντας τόσο τη ζωντανή μετάδοση όσο και την επανάληψη με τη μετάφραση λίγο μετά της ΕΡΤ για να είμαι 100% σίγουρος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε για τη Λιβύη ότι α. μιλά με το φίλο του, Ταγίπ Ερντογάν, β. νωρίτερα είχε μιλήσει με την καγκελάριο Μέρκελ και γ. θα μιλήσει με τον Πούτιν και αρκετές χώρες.

Το μόνο που ΔΕΝ είπε ότι θα μιλήσει για το θέμα με τον Ελληνα πρωθυπουργό, του οποίου η χώρα όλως τυχαίως βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη Λιβύη, έχει γίνει ο κακός χαμός με την Τουρκία για τη συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ο ΥΠΕΞ του πήγε σε μια ημέρα σε τρεις πρωτεύουσες στην περιοχή ενώ αύριο θα μεταβεί στο Κάιρο για την 5μερη μαζί με Γαλλία-Ιταλία-Κύπρο για το θέμα της Λιβύης.

Το άδειασμα ήταν χοντρό. Τουλάχιστον ο Μητσοτάκης παρενέβη, πήρε το λόγο και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Μπράβο του για αυτό. Μακάρι να κατάλαβε ότι αυτός που κάθεται απέναντί του, δε μας υποστηρίζει ή ακόμη χειρότερα, δε μας υπολογίζει. Καιρός να ανοίξουμε ξανά το χάρτη και να χαράξουμε μια εναλλακτική πορεία για να ακολουθήσουμε. Η σημερινή δεν οδηγεί πουθενά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail