Πως συνδέεται το Ιντλίμπ με τη Λιβύη: Τι αποκαλύπτει Σύριος στρατιωτικός αναλυτής για την Τουρκία

Freepen.gr - Ο πολιτικός αναλυτής και καθηγητής πολιτικής κοινωνιολογίας Akram al-Shali δήλωσε στο ραδιόφωνο του Sputnik ότι η απελευθέρωση της στρατηγικής πόλης Jarjanaz στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της επαρχίας του Idlib μετά την απομάκρυνση των τρομοκρατών και την καταστροφή των θέσεών τους είναι μια «μεγάλη και στρατηγική νίκη» που θα ανοίξει το δρόμο για το Συριακό Αραβικό Στρατό και τις συμμαχικές δυνάμεις να προχωρήσουν προς την κεντρική πόλη του Μαράτ αλ Νουμάν, καθώς είναι ο κύριος στόχος της τρέχουσας φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης στο Idlib.

Ο Al-Shali δήλωσε ότι μετά την απελευθέρωση του μεγαλύτερου τρομοκρατικού οχυρού από τον Συριακό Αραβικό Στρατό, οι τρομοκράτες ανασυντάσσονται με εντολές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με στόχο τη μετεγκατάστασή τους μαζί με τις οικογένειές τους στη Λιβύη. Ο στρατιωτικός αναλυτής δήλωσε ότι φαίνεται να υπάρχει επέκταση του πεδίου των στρατιωτικών επιχειρήσεων μεταξύ των δυνάμεων που ευθυγραμμίζονται με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου, Fayez al-Sarraj οι οποίες χρησιμοποιούν αυτούς τους τρομοκράτες, στον αγώνα τους εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υπό την ηγεσία του ο διοικητής του στον αρχηγό του πεδίου Marshal Khalifa Haftar.

Ο Al-Shali ανέφερε ότι άλλες τρομοκρατικές ομάδες θα μετεγκαθίστανται με τις οικογένειές τους στις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη που κατέλαβε πρόσφατα η Τουρκία με τις εκεχειρίες με ΗΠΑ και Ρωσία.

Όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη στη Freepen.gr, το Ιντλίμπ είναι μια τράπεζα πρόθυμων αναλώσιμων ισλαμιστών μαχητών για τον Ερντογάν από όπου κάνει "αναλήψεις" και εκ νέου καταθέσεις σε διαφορετικές περιοχές. Ωστόσο, ειδικά στην περίπτωση της Λιβύης, οι τρομοκράτες θα βρίσκονται και σε ασφαλή απόσταση από την Τουρκία αντί για το μαλακό της υπογάστριο στα νοτιο-ανατολικά της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail