Ο Ήλιος της Βεργίνας ήταν ανέκαθεν ένα εντελώς άγνωστο σύμβολο για τους Σλάβους

O Ήλιος της Βεργίνας ήταν ανέκαθεν ένα εντελώς άγνωστο σύμβολο για τους Σλάβους. Δεν είχε χρησιμοποιηθεί ΠΟΤΕ από τους Σκοπιανούς ΠΡΙΝ την ανακάλυψη των Βασιλικών τάφων στην Βεργίνα από τον Μανόλη Ανδρόνικο το 1977.

Όπως αναφέρει το μαχητικό History of Macedonia, κανείς από τους Βούλγαρους επαναστάτες του Ίλιντεν, οι οποίοι σήμερα θεωρούνται "εθνικοί ήρωες" από τους Σκοπιανούς, δεν έφερε στα λάβαρα του τον Ήλιο της Βεργίνας. Έφεραν αποκλειστικά Βουλγαρικά σύμβολα.

Κανένα από τα στελέχη του VMRO, καμία Κρατική Υπηρεσία τους και καμία οργάνωση Σκοπιανών, δεν είχε χρησιμοποιήσει το Ελληνικό σύμβολο επίσημα ή ανεπίσημα ως την δεκαετία του 80' .

Αντίθετα οι απατεώνες Σκοπιανοί προσπάθησαν από τις αρχές της δεκαετίας του 80' και ύστερα να οικειοποιηθούν κ αυτό το Ελληνικό σύμβολο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail