Ερντογάν: «Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε κατά των Κούρδων στη Συρία, κάναμε αρκετή υπομονή»

Freepen.gr - Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει αεροπορική και επίγεια επιχείρηση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία και θα εκκαθαρίσει την περιοχή απότου  τρομοκράτες για να εδραιώσει την ειρήνη εκεί, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας κατά την έναρξη του ετήσιου camp του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ Κόμμα) στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ως στόχο να «ποτίσει τα ανατολικά του Ευφράτη με βρύσες της ειρήνης» και να εγκαταστήσει τους πρόσφυγες εκεί.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι σκοπεύει να εγκαταστήσει μέχρι και 2 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες στη ζώνη και έχει προειδοποιήσει για μονομερή στρατιωτική δράση αν δε μείνει ικανοποιημένη με την πρόοδο.

"Η Τουρκία είδε ότι οι περιπολίες εδάφους και αέρος με τις ΗΠΑ ήταν ένας μύθος, έχουμε κάνει τις προετοιμασίες μας, έχουμε ολοκληρώσει τα επιχειρησιακά μας σχέδια, δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες", είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα διεξάγει αεροπορικές και επίγειες επιχειρήσεις σύντομα όπως "σήμερα ή αύριο".

"Δώσαμε όλες τις προειδοποιήσεις στους συνομιλητές μας σχετικά με την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη και έχουμε ενεργήσει με αρκετή υπομονή", υποστήριξε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail