Είναι ή δεν είναι τρομερή πρόκληση για τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να δίνεις τζάμπα σπίτι σε παράνομους;

Παρά τις αντιδράσεις και το ότι έχει φρίξει το σύμπαν με την επιμονή της κυβέρνησης να συνεχίσει να προσφέρει τζάμπα ξενοδοχεία και διαμερίσματα σε όσους μπαίνουν παράνομα στην χώρα, το Υπουργείο Προ-Πο βγάζει προκήρυξη για την αναζήτηση τέτοιων χώρων. Διαβάζω ότι πληρώνει το ανώτατο 12 ευρώ/ημέρα/άτομο.

Ελένη Παπαδοπούλου

Να υποθέσω λοιπόν ότι σε ένα διαμέρισμα 4 ατόμων ο ιδιοκτήτης πληρώνεται 48 ευρώ ημερησίως, 1500 ευρώ δηλαδή περίπου τον μήνα για άντε 60 τ.μ. στην καλύτερη περίπτωση. Και τα μισά να δίνει είναι πάρα πολλά. Και ερωτώ.

1ον Στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία θα μένουν δαύτοι και πληρώνουν τόσα λεφτά για να τους στεγάσουν;

2ον Είναι ή δεν είναι μία τρομερή πρόκληση για όλους τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα με το νοίκι τους, που ξεπαραδιάζονται σε ενοίκια με τα παιδιά τους που σπουδάζουν, στους καθηγητές εκείνους που βρίσκονται στην άλλη άκρη της Ελλάδας και με τρεις κι εξήντα πληρώνουν ενοίκια σε τρύπες, στους γιατρούς που κάνουν το αγροτικό τους, στους ένστολους που μετακινούνται συνεχώς, σε όλους αυτούς τέλος πάντων που είναι νόμιμοι, που είναι φορολογούμενοι, που προσφέρουν σε αυτή την χώρα να παρέχεται τζάμπα σπίτι σε παράνομους;

Δεν υπάρχει καμία ισότητα. Υπάρχει μία τεράστια ανισότητα, όπου οι λαθρομετανάστες έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως και καταπιέζουν τον ελληνικό πληθυσμό.

Αν ο Μητσοτάκης νομίζει ότι έτσι θα σταματήσει τη λαθρομετανάστευση ή ότι θα μας δουλεύει για πολύ βγάζοντας λίγο Αδωνι και λίγο Βορίδη στην τι-βι να θυμηθούν τα παλιά και να τσιμπήσει κανένας δεξιός, πλανάται πλάνην οικτρά.

Αίσχος, πρόκληση και απαξίωση των Ελλήνων.

Ότι θα βρεθούν Ελληνες να δώσουν τα χρέπια τους μην έχετε καμία αμφιβολία. Ειδικά με τέτοιο κέρδος. Το ότι ουδείς σκέφτεται τους ανθρώπους που θα ζήσουν δίπλα στις αλληλέγγυες αραβικές φαβέλες είναι δεδομένο. Το ότι οι τύποι που το παίζουν μεταρρυθμιστές φιλελεύθεροι αποδεικνύονται τελικά συριζαίοι επίσης.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Μ. Βρετανία και είναι διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail