Ανατροπή από Μόσχα υπέρ Κύπρου: Αναγνωρίζει ξεκάθαρα την ΑΟΖ και ζητά τερματισμό της παραβίασης

Freepen.gr - Σε μια ξεκάθαρη δήλωση υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας προχώρησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, την οποία δημοσίευσε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω η Μόσχα μιλά ξεκάθαρα για ΑΟΖ της Κύπρου και όχι διεκδικούμενες περιοχές και παραβίαση της κυριαρχίας της ζητώντας τον τερματισμό των προκλητικών ενεργειών.

Αξιοσημείωτη επίσης η χρήση χάρτη από την πρεσβεία δίχως να διαχωρίζονται τα κατεχόμενα αλλά και οι περιοχές των βρετανικών βάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας για την κατάσταση στην ΑΟΖ της Κύπρου (8 Ιουλίου 2019):

Μετά τις πληροφορίες σχετικά με την είσοδο ακόμα ενός τουρκικού σκάφους για γεωλογικές έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι η παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου δεν μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση των συνθηκών για την σταθερή, βιώσιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Καλούμε να αποφευχθούν τα βήματα που οδηγούν στην κλιμάκωση της δυναμικής της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, να αποδειχθούν η αυτοσυγκράτηση και η πολιτική σοφία, καθώς και να επιδιωχθεί η επίλυση διαφορών μέσω διαλόγου και αμοιβαίου σεβασμού των συμφερόντων.

Είναι ολοφάνερη η ανάγκη να επανεκκινήσει η διακοινοτική διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις βασισμένες στα γνωστά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.