Οι Κούρδοι παρέδωσαν το στρατηγικό φράγμα του Tishrin στον Ευφράτη στους Σύριους;

Freepen.gr - Η συριακή έκδοση της Al Watan σημειώνει επικαλούμενοι τοπικές πηγές ότι οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), παρέδωσαν το στρατηγικό φράγμα του Tishrin του Ευφράτη ποταμού στο Συριακό Αραβικό Στρατό, ο οποίος ελέγχει τις δυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές γύρω από την Ιεράπολη το τελευταίο διάστημα.

Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το βράδυ του Σαββάτου μια συνοδεία τεθωρακισμένων οχημάτων του πρώτου μηχανοκίνητου συντάγματος του στρατού να κατευθύνεται προς το Φράγμα Tishrin, το οποίο βρίσκεται στον ποταμό Ευφράτη και 115 χιλιόμετρα ανατολικά του Χαλεπίου.


Η al Watan αναφέρει ότι τα τοπικά δίκτυα ειδήσεων στα κοινωνικά δίκτυα επιβεβαίωσαν τα νέα σχετικά με τον έλεγχο του φράγματος από τον στρατό, ωστόσο μια πηγή από τις κουρδικές YPG διαψεύδει το γεγονός αλλά σημειώνει πως βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με την κυβέρνηση για να παραδοθεί το φράγμα για ενεργειακούς λόγους καθώς χρησιμεύει για την ηλεκτροδότηση της γύρω περιοχής αλλά και της πόλης του Χαλεπίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail