Η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάσουν τα μυστικά των S-400

Vitaliy Nevar / TASS
Freepen.gr - Η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάσουν τα συστήματα αεράμυνας S-400 που έχει αγοράσει η Άγκυρα από τη Ρωσία. Μία πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε στο πρακτορείο TASS ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Γκαβουσόγλου ξεκαθάρισε το ζήτημα αυτό στον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία Αλεξέι Γκερκόφ την Τετάρτη.

"Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο πρέσβης κ. Yerkhov έθεσε το ερώτημα εάν η αναφορά από ξένα ΜΜΕ ότι η Τουρκία είχε καλέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάσουν το σύστημα S-400 ήταν αλήθεια" ανέφερε η πηγή.

Νωρίτερα, σύμφωνα με μια πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, είχε δηλώσει στο TASS ότι η Αγκυρα θα χρησιμοποιήσει τους S-400 ξεχωριστά από τα συστήματα του ΝΑΤΟ, αλλά και με τρόπο που θα κρατούσε μυστικές όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες για τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ F-35.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail