Αυτοί συνεχίζουν να ξεπουλάνε τη χώρα και εμείς στο ίδιο έργο θεατές

Etereuti / pixabay
Καταλάβατε τώρα πως δημιουργήθηκε το χρέος; Καταλάβατε τώρα οτι δεν πρόκειται ποτέ να ξεχρεώσουμε;

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Μια δράκα απατεώνων, μια συμμορία μας έβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν μερικά χρόνια. Με κομπίνες και απάτες. Με δανεικά χρήματα που τα είχαν πάρει με τραπεζικά κόλπα απο διεθνείς τοκογλύφους. Με φτιασιδώματα της ελληνικής οικονομίας.

Και οι άλλοι τι έκαναν; Τα άλλα κράτη; Τόσο ηλίθιοι ήταν που νόμισαν οτι η Ελλάδα έγινε ξαφνικά ισχυρή; Οχι φυσικά. Εϊχαν τους σκοπούς τους. Την κουτάλα που άκουγε στο όνομα σύγκλιση.Λίγα χρήματα απο την Ε.Ε.για να ξεκινάει το κόλπο κάθε φορά, λίγο λαδάκι σε απατεώνες συμμορίτες πολιτικούς, υπερτιμολογήσεις και δάνεια επι δανείων. Ενα χαρμάνι όλο αυτό και βαφτιζόταν έργο σύγκλισης.

Το δάνειο μαζί και η εταιρεία που το αναλάμβανε, ερχόταν απο τους κουτόφραγκους, που για την ψυχή της μανούλας τους μας βοηθούσαν. 100 ευρώ έκανε το έργο στην πραγματικότητα 500 έφτανε να κοστίζει, με τα 250 επιδότηση απο την ΕΕ, τα 50 με το ζόρι απο το κράτος και τα 250 απο τις γαλλογερμανικές κυρίως τράπεζες μαζί με τις εταιρείες του εξωτερικού που το αναλάμβαναν.

Αυτοί βέβαια είχαν υπολογίσει και ένα έξτρα 10ρικο μέχρι 50ρικο για να λαδωσουν πολιτικούς απατεώνες και κόμματα. Αυτά τα έξτραδάκια που σήμερα μας λένε οτι είναι επιτυχία αν καταφέρουν να πάρουν πίσω ενα μικρό κομμάτι τους βάζοντας επίορκους πολιτικούς στη φυλακή. Για τα υπόλοιπα, τα πολλά, ούτε λόγος

Όλοι έφαγαν. Κι όσοι δεν έφαγαν είναι συνένοχοι ή βλάκες, αν δεν έβλεπαν τις μίζες των εκατομμυρίων να περνάνε πάνω απο τα κεφάλια τους. Οι κυβερνήσεις Καραμανλή δεν έστειλαν κανέναν απατεώνα στη φυλακή. Διαχειρίστηκαν το χρέος, αν και κάποιοι απο αυτούς έγλειψαν και τα κόκκαλα που είχαν απομείνει.

Στη συνέχεια εχουμε τον ΓΑΠ με το Καστελλόριζο, τους Σαμαροβενιζέλους και τέλος τουτους εδώ τους ανεκδιήγητους. Ολοι μνημονιακοί. Με λίγα έξτρα χρήματα ακόμα αναλαμβάνουν το ξεπούλημα των κομματιών μιας καταχρεωμένης χώρας. Που οι ίδιοι έφεραν σε αυτό το σημείο.

Δεν τους φτάνει όμως το να ξεπουλήσουν κερδοφόρες εταιρείες ή εταιρείες που έχουν μετατρέψει σε προβληματικές, με ψίχουλα, το επόμενο στάδιο είναι να ξεπουλήσουν εθνικό πλούτο, έδαφος και υπέδαφος και το τελικό να πουλήσουν κομμάτια της χώρας. Για τέτοιους απατεώνες μιλάμε.

Τους ψηφίσαμε για να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στους δανειστές και στη Μέρκελ και αυτοί είναι ανάξιοι ακόμα και τις κάλτσες τους να σηκώσουν. Παπατζήδες με το ηθικό τους πλεονέκτημα γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους για να μην πω κάπου αλλού. Ξέρω, προσβάλλω τους παπατζήδες, ακόμα και αυτοί έχουν μπέσα και φιλότιμο, δε θα έπαιρναν ποτέ τη μπουκιά απο το στόμα του πεινασμένου. Αυτοί εδώ είναι οι Πασοκικοί εκσυγχρονιστές μεταλλαγμένοι, με νέο ΑΦΜ, τα Ποκεμον της διαπλοκής, Οι ίδιοι απατεώνες και χειρότεροι.

Μη γελιέστε. Δεν υπάρχει εύκολη σωτηρία. Δεν υπάρχει απο μηχανής Θεός να μας σώσει. Ούτε με 1-2 μαζικές διαδηλώσεις θα αλλάξουν τα πράγματα. Είναι πολλά τα λεφτά για να τα αφήσουν. Θα είναι πολύ μακρύς ο δρόμος και δύσκολος για τους πολίτες αυτής της χώρας αν κάποτε ξυπνήσουν. Ούτε με τις εκλογές θα σταματήσει το κακό.

Σήμερα προβάλλει ως μοναδική λύση η ψήφος στη ΝΔ. Ναι τη ΝΔ τη συνέχεια των Σαμαροβενιζέλων που 4 χρόνια ξεπλυναν τις αμαρτίες τους οι σημερινοί, κάνοντάς τους να φαντάζουν αγγελούδια. Το ίδιο πολύ πιθανόν θα γίνει και με αυτούς. Κάθε φορά οι επόμενοι φαντάζουν στην αρχή της τετραετίας σωτήρες και στο τέλος δήμιοι. 8 χρόνια τώρα.

Δεν έχει σημασία, καμμία σημασία πια ποιός θα είναι ο επόμενος μνημονιακός πρωθυπουργός. Φρόντισαν οι τωρινοί γι αυτό. Η χώρα λειτουργεί πλέον με αυτόματο μνημονιακό πιλότο, με μέτρα και αντίμετρα. Με κόφτες. Αν γινει ελάφρυνση σε κάτι θα επιβαρυνθείς με κάτι άλλο. Η Ευρωπαϊκή Κομαντατούρ μαζί με τους ξένους τοκογλύφους που ξεδιάντροπα οι ανηθικοί πλεονέκτες που κυβερνούν αποκαλούν "θεσμούς" πρέπει να μαζέψει τα χρήματά που δάνεισαν.

Για κάθε μονάδα που θα μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις θα κόβεται το ΕΚΑΣ ή κάτι άλλο. Για να παίρνει χωρίς χρέωση τα φάρμακά του ο φτωχός συνταξιούχος των 500 ευρώ θα πρέπει να πληρώνει αδρά ο πλούσιος συνταξιούχος των 750.

Δεν χαρίζουν τίποτα. Ούτε δίνουν κάτι απο την τσέπη τους, οτι παιρνουν απο τον ένα το δίνουν στον άλλο και παίρνουν συνάμα και το κατί τίς τους στην τσέπη τους. Που είναι βαθιά τσέπη, πολύ βαθιά.

Θα κλείσω το άρθρο με 2 ανέκδοτα που δείχνουν τη σημερινή κατάσταση και πολύ πιθανόν και τη μελλοντική.

Επειδή τα original ανέκδοτο ήταν λίγο πρόστυχα, τα άλλαξα λίγο, αλλά νομίζω οτι έγιναν πιο πρόστυχα ακόμα. Συγχωρείστε με γι αυτό:

Το πρώτο:

Σε ένα προτεκτοράτο, σε μια μπανανία του κερατά, ο υπουργός οικονομικών καλεί τους πολίτες για μια σημαντική ανακοίνωση:

-Απο αύριο τους λέει έρχονται καλύτερες μέρες, αλλάζουμε τους φόρους. Χαρές πανηγυρισμοί απο κάτω και αυτός συνεχίζει δείχνοντας τους πολίτες.
-Εσύ με αυτόν, εσύ με αυτόν, εσύ με αυτόν...

Και το δεύτερο:

Καίγεται μια βουλή. Το μόνο που κατάφεραν να σώσουν από εκεί, είναι ένας παπαγάλος τον οποίον χάρισαν σε μια οικογένεια.

Η οικογένεια έβαλε τον παπαγάλο στην είσοδο και με το που ξύπνησε είπε τις πρώτες του λέξεις:

- Καινούρια βουλή - καινούρια βουλή !!!
Mετά από λίγο γύρισε η κόρη απ' το σχολείο.
- Kαινούριος βουλευτής - καινούριος βουλευτής !!!, λέει ο παπαγάλος...

Mετά από λίγο γύρισε και η μητέρα απ' την δουλειά.

- Καινούριος πρωθυπουργός - καινούριος πρωθυπουργός !!!, ξαναλέει ο
παπαγάλος...

Όλη την υπόλοιπη ημέρα ήταν ήσυχος, μέχρι που το βράδυ γύρισε και ο πατέρας από την δουλειά και ξανακούστηκε ο παπαγάλος:

- Βουλή αλλάξαμε... Βουλευτές αλλάξαμε... πρωθυπουργό αλλάξαμε... Ο κυρ' Λαυρέντης * όμως, στααααθερός πελάτης!!!

* Μή με ρωτήσετε μόνο ποιός είναι ο Λαυρέντης γιατί θα σας γελάσω
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail