Ο Βούλγαρος υπουργός άμυνας απειλεί με βέτο τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ κι ΕΕ

Freepen.gr - Οι πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ στην σκοπιανή Βουλή περί μακεδονικής γλώσσας την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, μπορεί να μην έχει ακόμη προκαλέσει επίσημη ελληνική κυβερνητική αντίδραση, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την expres.mk ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, επικεφαλής του  κόμματος VMRO-BND προειδοποιεί το Ζόραν Ζάεφ να μην το παρακάνει με το θέμα της μακεδονικής γλώσσας καθώς σε μια τέτοια περίπτωση δε θα μπορέσει να εντάξει τη χώρα του σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Όπως σημειώνουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ, ο Καρακατσάνοφ σχολιάζει ως απαράδεκτο μια βουλγαρική διάλεκτος να θεωρείται μακεδονική γλώσσα ενώ υποστηρίζει ότι τα εδάφη της "Μακεδονίας" είναι βουλγαρικές περιοχές και πως αυτό αποτελεί ιστορικό γεγονός.

Μια φορά πάντως απειλεί τα Σκόπια με βέτο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail