Να δώσουμε ακόμη μια χρονιά 700 εκ. ευρώ σε μέρισμα ή να φτιάξουμε τις φρεγάτες πριν φτάσουν οι Τούρκοι στο Λαύριο;

Διαβάζουμε ότι το κόστος των δύο πρώτων φρεγατών Belh@rra ανέρχεται στο 1,3 δις ευρώ και πως το πρόβλημα είναι ότι τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν. Μάλιστα. Αφού δεν υπάρχουν τότε γιατί μοίρασε πλεόνασμα ο Σαμαράς το 2014 περίπου € 600 εκ. ευρώ και αντίστοιχο ποσό ο Τσίπρας το 2016, το 2017 ενώ τώρα πάει για 700 εκ. ευρώ;

Του Στρατή Μαζίδη

Για κάντε μια άθροιση. Θα βγάλετε περίπου 2,5 δις ευρώ, όσο κάνουν περίπου 20 F-35 ή 40-45 F-15 ή 50 Mig-35. Δεδομένου μάλιστα ότι δε χρειάζεται να τα πληρώσεις όλα μπροστά αλλά μπορείς να διακανονίσεις μέσω της συμφωνίας τις πληρωμές, καθώς ούτε πλοία ούτε αεροπλάνα θα παραδοθούν αύριο, η Ελλάδα έστω κι έτσι θα μπορούσε, κι ακόμη μπορεί να ενισχύσει την άμυνά της σε θάλασσα κι αέρα. Θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει την αμυντική της βιομηχανία ώστε μέρος των χρημάτων αυτών να παραμείνει στη χώρα.

Δε θα μπορούσαν λοιπόν ήδη να έτρεχαν οι Belh@rra; Δε θα μπορούσε να είχε παραγγελθεί νέο μαχητικό αεροσκάφος για την Πολεμική Αεροπορία μαζί με τη συντήρηση των υπαρχόντων; Δε θα μπορούσαν παράλληλα να τρέχουν διάφορα εθνικά σχέδια όπως το πλοίο ΑΛΣ;

Πολλά θα μπορούσαν αλλά εμείς επιλέξαμε να μοιράζουμε μερίσματα σε ανθρώπους που ως επί το πλείστον σε καλύτερες εποχές εργάστηκαν λιγότερο ή έβαλαν λίγα χρήματα στο σύστημα.

Συνεπώς η εγκατάλειψη των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι σε έναν εχθρό που εξοπλίζεται συνέχεια αναπτύσσοντας παράλληλα δικά του όπλα, δεν αποτελεί μόνοδρομο της φτώχειας, αλλά στρατηγική επιλογή. Τα ψηφαλάκια υπερτερούν της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...