Nein σε πολεμικές επανορθώσεις δηλώνει το Βερολίνο - Τι πρέπει να περιμένουμε

Couleur / pixabay
Freepen.gr - Πάγο στις φημολογούμενες επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης προσπαθεί να βάλει το Βερολίνο όσον αφορά τις πολεμικές επανορθώσεις. Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως η άποψη του Βερολίνου για το θέμα παραμένει ως έχει.

Συγκεκριμένα απήντησε σε σχετική ερώτηση Πολωνού δημοσιογράφου: «Έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα πραγματικά πολλές φορές. Η θέση μας είναι ότι το ζήτημα γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί. Σε αυτήν τη θέση δεν έχει αλλάξει κάτι. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμία επίσημη κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης».

Επίσης δήλωσε άγνοια ως προς την πιθανή συνεννόηση μεταξύ Αθήνας και Βαρσοβίας για τη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία:

«Ειλικρινά, δεν έχω καμία πληροφορία για αυτό. Θα αποτελούσε και έκπληξη εάν είχα πληροφορίες για πιθανές συνεννοήσεις μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδας. Δεν τις έχω»

Ωστόσο αν και εφόσον επαληθευτούν τα δημοσιεύματα περί ανοίγματος από την Αθήνα του ζητήματος των επανορθώσεων, τότε η στάση των Γερμανών ήταν αναμενόμενη και συνεπώς ανοίγει το δρόμο για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail