Η Ρένα Δούρου κρατείται "όμηρος" από τον Τσίπρα στην Περιφέρεια

Η Ρένα Δούρου δεν είναι χαζή. Τη θεωρώ μια πανέξυπνη και ικανή γυναίκα που έχει αντίληψη και διαβάζει τις εξελίξεις. Αυτό φάνηκε την άνοιξη του 2014 όταν προτίμησε τη δύσκολη αναμέτρηση με το Γιάννη Σγουρό. Αν έχανε, δε θα γινόταν και τίποτε. Αν όμως κέρδιζε, όπως και έγινε, τότε πρώτον θα είχε πετύχει μια μεγάλη ανατροπή και δεύτερον θα φύλαγε τα νώτα της.

Του Στρατή Μαζίδη

Ποιος αμφιβάλλει πως η Ρένα Δούρου δε θα ήταν ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου όταν θα σχηματιζόταν; Δεν το ήθελε όμως. Γιατί άραγε; Μήπως διότι προγνώριζε ότι όλες οι υποσχέσεις Τσίπρα ήταν καπνός και στο τέλος θα έμενε μόνο η μαυρίλα πάνω στα πρόσωπα όλων;  Η Δούρου όμως δεν ήθελε να λερωθεί διότι υπάρχει και η επόμενη ημέρα που θα ανατείλλει όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα μαζέψει τα πράγματά του από το γραφείο του στο Μαξίμου.

Η Ρένα, ατσαλάκωτη από το γραφείο της στην Περιφέρεια, θα μπορούσε να κάνει θριαμβευτική είσοδο. Ωστόσο τα διαχρονικά προβλήματα της Αττικής έσκασαν στα χέρια της. Οι καταστροφές στη Μάνδρα, η άθλια κατάσταση στο Πεδίον του Αρεως, τα όσα συνέβησαν στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, η κλήση της από τον εισαγγελέα μαζί με τον Ψινάκη.

Κακά τα ψέματα. Σαν Περιφερειάρχης πέρασε και δεν ακούμπησε. Ίσως γιατί εξαρχής δεν είχε σκοπό να ακουμπήσει αλλά η ίδια να διαφυλαχθεί από τον κοινωνικό ποτάμι της οργής όταν διέβλεπε προφανώς πως ο Τσίπρας θα γίνει ο καλύτερος φίλος των ΗΠΑ και της Γερμανίας παρά τα "γκόου μπακ".

Ο Τσίπρας πάλι γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο από τη Δούρου κινδυνεύει. Τσακαλώτοι, Φίληδες, 53 και 153 τους έχει για πρωινό. Δε διαθέτουν το πακέτο. Μια μορφωμένη και γοητευτική παρουσία όμως όπως η Δούρου συνιστά κίνδυνο και η Δούρου γνωρίζει πως το ξέρει. 

Η τελευταία έχει ήδη υποστεί ζημιά από τις καταστροφές, εντούτοις ο σχεδιασμός της θα κινδυνεύσει με κατάρρευση ή μεγάλη καθυστέρηση τώρα που εγκλωβίστηκε στο κτίριο της Περιφέρειας, διότι προσωπικά δεν πιστεύω ότι ήθελε να εκτεθεί ξανά για τη θέση.

Υπάρχουν αναφορές ότι ο προκάτοχός της, κ. Σγουρός τα πάει πολύ καλά. Επίσης μαθαίνω από το ΠΑΣΟΚ (συγγνώμη αλλά έτσι το ξέρω) πως έχουν επενδύσει πολλά στον τελευταίο διότι μια αρνητική ψήφος στη Δούρου, τους ανοίγει την ευκαιρία να περάσουν δεύτερο γύρο και εκεί, πιθανώς με τον Πατούλη, έχουν σημαντικές πιθανότητες να τον κερδίσουν για αυτονόητους και ευνόητους λόγους. Πού θα πάνε οι συριζαίοι (κι εν πολλοίς πρώην πασόκοι) τη δεύτερη Κυριακή; Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι επενδύει αρκετά στην Περιφέρεια Αττικής και έχει ζορίσει αρκετούς να πάρουν μια απόφαση ως προς τη σύνταξη του ψηφοδελτίου του Σγουρού.

Τι καλύτερο για τον Αλέξη Τσίπρα η Ρένα Δούρου να μην περάσει καν στο δεύτερο γύρο και να κερδίσει ο Σγουρός! Έτσι και η Ρένα θα έχει αυτοκαταστραφεί (άρα θα έχει αδύναμη θέση να τον αμφισβητήσει), και η ΝΔ μπορεί να μην πάρει την Περιφέρεια και το ΠΑΣΟΚ (που όλο φλερτάρει) θα έχει καταστεί ισχυρότερος παίκτης για την επόμενη ημέρα στην οποία φιλοδοξεί να επαναπρωταγωνιστήσει ο Αλέξης Τσίπρας ΑΝ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορέσει να εκλέξει ΠτΔ πέφτοντας στην παγίδα του.

Αν πάντως με έλεγαν Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο θα το ονειρευόμουν αλλά θα έκανα ό,τι περνά από το χέρι μου για να γίνει μιας και δε γνωρίζω πόσες ψυχές διαθέτει η Ρένα Δούρου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail