Το Ισραήλ ταπείνωσε τη Ρωσία - Πως οι πιλότοι των F-16 "έστειλαν" τον S 200 της συριακής αεράμυνας ακριβώς πάνω στο il-20

© Alexander KOPITAR / AFP
Freepen.gr - Η Μόσχα και το Τελ Αβίβ είχαν πολύ καιρό καλές σχέσεις παρά τη συνεχιζόμενη αναταραχή στη Μέση Ανατολή, αλλά τώρα κινδυνεύουν, καθώς η Ρωσία κατηγορεί το Ισραήλ για την κατάρριψη του πολεμικού αεροπλάνου στις ακτές της Συρίας και το θάνατο του πληρώματος.

Αν και το αεροπλάνο καταρρίφθηκε τεχνικά από συριακό πύραυλο, η Ρωσία κατέστησε σαφές ποιον κατηγορεί για την τραγωδία, λέγοντας ότι οι Ισραηλινοί πιλότοι χρησιμοποίησαν το ρωσικό Il-20 ως κάλυψη.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου μίλησε στον Ισραηλινό ομόλογό του Avigdor Lieberman για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Il-20 το βράδυ της Δευτέρας κατηγορώντας το Τελ Αβίβ για τον όλο χειρισμό του θέματος.

Ο Σόιγκου επανέλαβε ότι το Ισραήλ δεν ενημέρωσε τη Ρωσία για την επικείμενη επίθεση κατά τρόπο που θα έδινε στη Μόσχα την ευκαιρία να μετακινήσει το Il-20 από την περιοχή. Αντ 'αυτού, η προειδοποίηση ήρθε μόλις ένα λεπτό πριν από την απογείωση των ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών F-16.

"Η ευθύνη για την κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους και οι θάνατοι των μελών του πληρώματός του βρίσκονται ακριβώς στην ισραηλινή πλευρά", δήλωσε ο Shoigu. "Οι ενέργειες του ισραηλινού στρατού δεν ήταν σύμφωνες με το πνεύμα της ρωσο-ισραηλινής συνεργασίας, έτσι διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε".

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα ισραηλινά αεροπλάνα είχαν χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο ρωσικό αεροπλάνο ως κάλυψη κατά τη διάρκεια της επίθεσης τους επί στόχων στη Συρία Το υπουργείο δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί πρέπει να γνώριζαν ότι θέτουν σε κίνδυνο το ρωσικό αεροπλάνο, αλλά ούτε και άλλαξαν το σχέδιο μάχης ούτε έδωσαν προειδοποίηση εγκαίρως για να μετακινηθεί το Il-20.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail