Αλβανίδα ιστορικός: «Ο Τσίπρας είναι Τσάμης! Οι Αλβανοί, αν θέλουν, έχουν το ελληνικό κράτος στο χέρι»

Freepen.gr - Πριν από μία μέρα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι το ζήτημα της Τσαμουριάς δεν υφίσταται, αναφερόμενος στις συζητήσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας και πρόσθεσε ότι τα Τίρανα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις ώστε η ελληνική υποστήριξη για το ταξίδι προς την Ευρωπαϊκή Ενωση να συνεχιστεί, αναφέρει το newsbomb.al.

Ο Τσίπρας είπε ότι η Αλβανία θα πρέπει να αλλάξει τους όρους Τσάμηδες και Τσαμουριά στα σχολικά από τα εγχειρίδια. Εντούτοις η Αλβανίδα ιστορικός Ελενα Κοτσάκι αντέδρασε στη δήλωση του Τσίπρα, που αποκαλεί «σύγχρονο Ελληνα τσάμη».

Σύμφωνα με αυτήν, οι Αλβανοί, αναφερόμενοι στους Αρβανίτες, έχουν το ελληνικό κράτος στο χέρι τους, αν το θέλουν.

"Μια αλαζονική δήλωση ενός μοιραίου που έγινε μοντέρνος Ελληνας. Η Ελλάδα έχει τον αυτόχθονο πληθυσμό των Αρβανιτών, Αλβανών-Μακεδόνων και Τσάμηδων Αλβανών.Οι Αλβανοί ερωτεύονται το ελληνικό κράτος. Η Ελλάδα απειλεί αλλά ξεχνά ότι υπάρχει μέχρις ότου οι Αλβανοί αποφασίσουν να ξυπνήσουν, και τότε θα ξεχάσουν τις αλαζονικές απειλές για την Αλβανία" υποστηρίζει η Κοτσάκι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail