Κλοτσοσκούφι η Μακεδονία στο βωμό συμφερόντων χωρίς ουσιαστικό λόγο - Ανίκανη και ανήμπορη η Κυβέρνηση να διασώσει την ακεραιότητα της Ελλάδας

Απαράδεκτο Διεθνές Σκάνδαλο το Σκοπιανό - Αφήνει άναυδο κάθε λογικό άνθρωπο, η κινητοποίηση με όλη της την δύναμη, σύσσωμη η κυβέρνηση των ΗΠΑ και όλα τα μεγάλα κράτη της Ευρώπης, με ανυπόκριτη αλαζονεία και θράσος, με την υπερφίαλη αξίωση να ονομαστεί το ανόητο, αν όχι ηλίθιο κρατίδιο των Σκοπίων Μακεδονία, στραπατσάροντας βάναυσα την «φίλη», «σύμμαχο» και «εταίρο» Ελλάδα. 

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

Το ανησυχητικό στο θέατρο αυτό του παραλόγου που παίζεται εις βάρος της εθνικής μας αξιοπρέπειας αλλά και ακεραιότητας, είναι ότι η ανίκανη και ανήμπορη κυβέρνησή μας, έχει υποταχθεί πλήρως στις ορέξεις των δυνατών και δη ατεκμηρίωτα, ανιστόρητα και τελείως ξεδιάντροπα. Ακόμη και ο «φίλος» του κ.Τσίπρα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κ.Ζάεφ, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η προδοτική αυτή διαδικασία, αναφώνησε ότι υπάρχει μόνο μία Μακεδονία, η δική τους και εμείς σκουπιζόμαστε ωσάν να ψιχαλίζει.

Το πλέον περίεργο και εν πολλοίς ανεξήγητο, είναι το γεγονός ότι από την μια μεριά η Αμερική έχει στείλει πρωτοκλασάτους υπουργούς για να επηρεάσει το «ναι» του δημοψηφίσματος, ακόμη και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ.Πένς, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος, «Πλανητάρχης» κ.Τραμπ, έσπευσε να υποστηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ απαγορεύουν στην ουσία την Ρωσία να υποστηρίζει το «όχι» και το θεωρούν υπονόμευση! Αλήθεια τόσο σημαντικό για ολόκληρη τη Δύση έχει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια; Να δεχθώ ότι είναι πολύ σημαντικό και δεν έχω αντίρρηση για αυτό, αλλά για κάθε επιδιωκόμενο σκοπό, υπάρχουν περισσότεροι τρόποι του ενός για να επιτευχθεί και στην συγκεκριμένη περίπτωση, επιλέγηκε ο πλέον άστοχος, ανιστόρητος, παράλογος, ακόμη και παρανοϊκός και προ πάντων λίαν προσβλητικός, για την «σύμμαχό» τους χώρα την Ελλάδα τρόπος, ως επιεικής χαρακτηρισμός, διότι στην πράξη μας θεώρησε «Μπανανία», χωρίς δικαίωμα λόγου και τελείως δούλη, που δεν μπορεί να αντιτίθεται στον αφέντη της.

Και καλά η Αμερική, η οποία ως Πλανητάρχης πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να κυριαρχεί παντού και πάντοτε και με τους δικούς της όρους και ορέξεις, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία είμαστε ισότιμο μέλος, ποιος ο λόγος να μας στραπατσάρει τόσο βάναυσα και απροκάλυπτα; Τι συμφέρον έχουν να υποστηρίζουν ένα κρατίδιο το οποίο έχει επιλέξει να ενδύεται ξένο ένδυμα και να καμαρώνει γι΄αυτό; Θα μου πείτε ότι συμφώνησε στην πλειοψηφία της η Κυβέρνηση και απλά εγκρίνουν αυτό που συμφωνήθηκε. Υποκρισία! Αν ο κ.Τσίπρας πίστευε ή ήξερε κατόπιν συζητήσεων που όφειλε να είχε κάνει, ότι η οι ευρωπαίοι εταίροι μας συμφωνούν με τη θέση του ελληνικού λαού, θα προχωρούσε σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία; Εκείνο που με προβληματίζει και θα ήθελα κάποια εξήγηση, είναι οι θριαμβολογίες οι α ανυπόκριτες χαρούλες σχεδόν όλων των ευρωπαίων εταίρων μας και κυρίως των «κυρίαρχων» Γερμανών και Γάλλων, οι οποίοι υπερθεμάτιζαν ό,τι λεγόταν για τα Σκόπια, ωσάν αυτοί να ήσαν το κράτος μέλος και όχι εμείς! Επαναλαμβάνω τα πιο πάνω ερωτήματα και απορίες μου για το λόγο που δέχονται την ηλίθια, επαναλαμβάνω, ηλίθια θέση των Σκοπίων να παριστάνουν άλλους από ό,τι είναι και να τους συνετίσουν υποσχόμενοι να τους στηρίξουν και να τους προστατεύσουν όπου και όταν χρειαστεί. Γιατί; Ανεξήγητο εκ πρώτης όψεως!

Αλήθεια η Κυβέρνηση το έχει αντιληφθεί, ή το προσπερνάει με σκυφτό κεφάλι και χαίρεται για τις καρπαζιές που δέχεται από τον αφέντη της, ως ένδειξη ότι υπάρχουμε για να εκτελούμε εντολές, αλλά διατηρούμε την διακυβέρνηση ως αντάλλαγμα. Προφανώς οικειοποιείται την ρήση του Ταλλεϋράνδου, του μέγιστου αυτού Γάλλου Διπλωμάτη, ότι «Κανένας αποχαιρετισμός στον κόσμο δεν είναι τόσο βαρύς, όσο ο αποχαιρετισμός της δύναμης της εξουσίας». Λυπάμαι που αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ σκληρές εκφράσεις, μπας και αφυπνίσει την άλλα σκεπτόμενη κυβέρνηση και αποδείξουμε έστω και τόσο καθυστερημένα, ότι είμαστε κυρίαρχο κράτος, σεβόμενοι και υπερασπιζόμενοι την ιστορία μας, την ενδοξότερη και πλουσιότερη του κόσμου, για την οποία είμαστε υπερήφανοι και την οποία αναγνωρίζει ολόκληρη η οικουμένη.

Το μόνο επιχείρημα που επικαλούνται όλοι και δυστυχώς και πολλοί Έλληνες, είναι ότι μέρος της Μακεδονίας υπάρχει στον χώρο των Σκοπίων, όπως και ένα άλλο μικρό μέρος στον χώρο της Βουλγαρίας. Ουδέν ανακριβέστερο, όπως απέδειξα με ιστορικά στοιχεία σε προηγούμενο σημείωμά μου. Ουδέποτε και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τα όρια της Μακεδονίας επεκτάθηκαν πέραν των ελληνικών συνόρων από αρχαιότητας και διαχρονικά μέχρι σήμερα. Άρα ούτε καν τυπικό γεωγραφικό στοιχείο υπάρχει, ακόμη και ως πρόσχημα. Είναι αδήριτη ανάγκη να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί επισήμως από διακεκριμένους ιστορικούς, έτσι ώστε κανείς πλέον να μην διανοείται να επικαλεσθεί ότι στα Σκόπια περιέχεται γεωγραφικά ένα μέρος της Μακεδονίας και να καταπίπτει το επιχείρημα αυτό των όποιων υπερασπιστών του ηλίθιου αιτήματος των Σκοπίων να περιέχεται στην ονομασία τους το όνομα Μακεδονία.

Είναι πράγματι ηλίθιο τα Σκόπια να επιθυμούν να λέγονται κάτι που δεν είναι. Τούτο σημαίνει ότι αισθάνονται ντροπή και εθνική μείωση να λέγονται Σλάβοι και θέλουν να το απαρνηθούν και τεχνικά να λέγονται κάτι άλλο. Δεν είναι τουλάχιστον ηλίθιο αν όχι απόλυτα μειωτικό και εξευτελιστικό για τους ίδιους; Το έχουν αντιληφθεί ή πράγματι ως Σλάβοι αισθάνονται τόσο κατώτεροι όλων και κατά συνέπεια δεν εντρέπονται να παραποιούν τους εαυτούς τους; Τρέλα; Παράνοια ή σκέτη ανοησία, δηλαδή ηλιθιότητα; Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε η υποχρέωση των «Μεγάλων» δεν είναι να υποστηρίζουν το λάθος, το οποίο είναι χειρότερο από το έγκλημα κατά Ταλλεϋράνδο, αλλά να τους υποδείξουν ότι οι Σλάβοι δεν είναι για πέταμα, όπως οι ίδιοι το παρουσιάζουν, αλλά έχουν και αυτοί την δική τους ιστορία και τον δικό τους πολιτισμό τον οποίο θα συμβάλουν όλοι να τον αναδείξουν και να τον ενισχύσουν και να δεχθούν ένα Σλάβικο όνομα, όποιο όνομα θέλουν, για το κρατίδιό τους. 
Εναλλακτική λύση είναι να ζητήσουν να προσαρτηστούν στην Ελλάδα και να απολαμβάνουν τον ιστορικό της πολιτισμό. Θα είχε λήξει η ανόητη καθ’ όλα αυτή όρεξη των Σκοπιανών, αν από την αρχή η Ελλάδα αντί να διαμαρτύρεται για το αυτονόητο, διακήρυττε ότι την διεκδικούμε αφού λέγεται Μακεδονία. Αυτό είχα προτείνει στον αείμνηστο Νίκο Μάρτη από το 1988, τον κατ’ εξοχή μαχητή κατά των βλέψεων των Σκοπίων. 

Εμείς οι Έλληνες έχουμε βαριά ιστορική παρακαταθήκη, την οποία δεν έχει κανείς Έλληνας το δικαίωμα να αγνοεί και προ πάντων οφείλουμε να την τιμούμε πάντοτε και να υπενθυμίζουμε στον υπόλοιπο κόσμο ότι δεν θα γίνουμε ποτέ υποχείριο κανενός «μεγάλου», αλλά θα υπερασπιστούμε το ιστορικό μας καθήκον, όπως στο έπος του 40 και όχι μόνο. Δεν είναι ποτέ αργά να αντιληφθούν όλοι ότι με τη Σύμβαση των Πρεσπών ξεπουλάμε την Μακεδονία αλλά και την εθνική μας ακεραιότητα και την εθνική μας υπερηφάνεια. Με το ιστορικό μας αυτό καθήκον, να συνέλθουμε και να αποφασίσουμε ότι μπορούμε να δώσουμε πολλές μάχες συγχρόνως, όσες χρειαστούν, προκειμένου να διασφαλίσουμε το πεπρωμένο μας και να υπερασπιστούμε το εθνικό μας καθήκον. Ας θυμόμαστε πάντα το Τάσσο Παπαδόπουλο για το σχέδιο Ανάν, αλλά και τον Κώστα Καραμανλή στο βουκουρέστι και να μην κιοτεύουμε πάντα μπροστά στους «μεγάλους». 

Με οδηγό το δάκρυ του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ας πούμε ακόμη ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όλους του μεγάλους και να αποδείξουμε στους εταίρους μας στην Ε.Ε. αλλά και σε όλους, ότι δεν είμαστε δεδομένοι, όπως μας θεωρούν. Ο κ.Τσίπρας μπορεί να αποδείξει ότι είναι Έλληνας και ξέρει την ιστορία μας, να προκηρύξει εκλογές εδώ και τώρα για να αποφασίσει ο λαός, ο δε «Μακεδονομάχος» κ.Καμμένος, ήρθε η ώρα, έστω και τόσο καθυστερημένα, να ρίξει την κυβέρνηση, μπας και διασώσει ό,τι απέμεινε από την εθνική του αξιοπρέπεια.

Νίκος Αναγνωστάτος e-mail: nanagnostatos@gmail.com
Thiakos.blogspot.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail