Γραφείο ταξιδιών...η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα που δεν περισσεύει ούτε ευρώ για σημαντικές λειτουργίες του κράτους, την ίδια ώρα που υποδομές καταρρέουν, υπάρχει όπως φαίνεται άφθονο χρήμα για τις επιστροφές παράτυπων μεταναστών στις χώρες απο τις οποίες ήρθαν.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Το αρχικό έγγραφο προέβλεπε την επιστροφή 660 μεταναστών ανα έτος μέσω ναυλωμένων πτήσεων με συνολικό κόστος 4.329.000,00 € , δηλαδή 2186 ευρώ ανα μετανάστη. Κόστος αρκετά υψηλό.

Με τη λογική αυτή έγινε και η προκήρυξη του αντίστοιχου διαγωνισμού.

Μακάρι να ήταν όμως έτσι τα πράγματα. Πάμε να δούμε όμως τι γίνεται στην πράξη.

Τον Απρίλιο, μεταφέρθηκαν 22 Πακιστανοί και 2 Γεωργιανοι με τη συνοδεία 57 αστυνομικών (!!!) ,οπως δείχνουν τα έγγραφα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ενώ τον Μάιο μήνα μεταφέρθηκαν 8 Πακιστανοί και 6 Γεωργιανοί με τη συνοδεία 27 αστυνομικών (!!!)

Το κόστος για το κάθε ταξίδι τσάρτερ είναι 170.800 ευρώ , δηλαδή για τον Απρίλιο το κόστος για τη μεταφορά του κάθε παράτυπου μετανάστη ήταν 7116.66 ευρώ ενώ τον Μάιο εκτοξεύεται ακόμα παραπάνω στα 12.200 ευρώ ανα μετανάστη.

Στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται φυσικά τα εκτός έδρας και τα οδοιπορικά των συνοδών, ενώ εντύπωση προκαλεί ο αριθμός κάθε φορά των αστυνομικών που συνοδεύουν τους μετανάστες που φυσικά λείπουν απο τη φύλαξη των πολιτών.

Με τους αριθμούς αυτούς δεν υπάρχει σίγουρα περίπτωση να καλυφθεί ο στόχος της επιστροφής των 660 μεταναστών ανα έτος, ενώ εντύπωση προκαλούν τα υπέρογκα κόστη και η ευκολία με την οποία δίδονται άμεσα τα χρήματα.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.