Χαστούκι στην Τουρκία από την ΕΕ - Κατάργηση της βίζα μόνο με αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Freepen.gr - Μια ψηφοφορία που πέρασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη εμποδίζει την Τουρκία να αποκτήσει καθέστως ελεύθερο από την υποχρέωση θεώρησης για ταξίδια στην Ευρώπη, εκτός εάν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε η Deutsche Welle.

Η ψηφοφορία προηγήθηκε των συνομιλιών μεταξύ της αστυνομικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπόλ και των Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ανταλλαγής προσωπικών δεδομένων που είναι απαραίτητες για την απόκτηση καθεστώτος visa-free  στην Ευρώπη, το οποίο αποτελεί ένα από τα κίνητα που προσφέρονται στην Τουρκία για να ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές.

Η έκθεση, η οποία ψηφίστηκε με πλειοψηφία, επιβεβαιώνει ότι προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την κατάργηση των θεωρήσεων είναι ότι η Τουρκία θα αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα διπλωματική αναγνώριση της Ελληνικής Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία η Τουρκία αρνήθηκε να αναγνωρίσει ως νόμιμο κράτος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη διαίρεση του νησιού το 1974.

---
φωτο: sevgi001453d / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail