Δέκα πράγματα που έκανε ο Τσίπρας για να μας πνίξει λίγο πριν φορέσει τη γραβάτα και πει ότι μας έσωσε

Freepen.gr - Ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο του κ. Τάσου Ευαγγελίου φιλοξενείται στο liberal.gr με τίτλο "Κάψανε και την εφεδρεία της γραβάτας". Ο συντάκτης αποδομώντας το μύθο της εξόδου από τα μνημόνια και τη λιτότητα σημειώνει επιγραμματικά δέκα επιτεύγματα του Αλέξη Τσίπρα πριν φορέσει τη γραβάτα και υποστηρίξει ότι μας έσωσε:

- Φορτώσει τον ελληνικό λαό με ένα αχρείαστο 3ο μνημόνιο και μια πρόσθετη δανειακή σύμβαση μέσω της οποίας η χώρα έχει δανειστεί ως σήμερα άλλα 46 δισ. ευρώ

- Υπογράψει ένα νέο καμουφλαρισμένο πρόγραμμα με προνομοθετημένα μέτρα άνω των 5 δις. ευρώ που θα είναι μάλιστα δεσμευτικό για τις επόμενες κυβερνήσεις

- Επιβάλει capital controls αφού πρώτα κατατρομοκράτησε τους καταθέτες με αποτέλεσμα να αποσυρθούν καταθέσεις άνω των 43 δις. ευρώ το 2015 από ιδιώτες και επιχειρήσεις, και οι τράπεζες να υποστούν μια αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση, παραμένοντας τρία χρόνια μετά ακόμη στην εντατική

- Υποθηκεύσει για 99 χρόνια όλη την Δημόσια περιουσία

- περάσει νόμο με τον οποιο βάζει τη δημόσια περιουσία ως εγγύηση μέχρι του ποσού των 25 δισ. ευρώ προκειμένου να περάσει την τρίτη αξιολόγηση

- Ψηφίσει θηριώδη υπερπλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για την περίοδο 2018-2022 που ισοδυναμούν με 35 έως 40 δισ. ευρώ, και 2,2% κατά μέσο όρο ως το 2060 ώστε να αποπληρώνονται οι τόκοι των δανείων.

- Μειώσει τις συντάξεις και τους μισθούς. Οι επερχόμενες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2019 και θα στοιχίσουν περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ στους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

- μειώσει εκ νέου το αφορολόγητο στα 5.681 ευρώ από 8.636 ευρώ που διαμορφώθηκε μετά την τελευταία περικοπή, με αποτέλεσμα ένας άγαμος μισθωτός χωρίς παιδιά να πληρώνει φόρο από το 2020 ακόμη και αν βγάζει λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα.

- Στεγνώσει την αγορά για να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας που μετά την χθεσινή συμφωνία για εκταμίευση δόσης ύψους 15 δισ. ευρώ, θα φτάσει συνολικά τα 24,1 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά αποτελούν στην πράξη την πιστοληπτική γραμμή που οι δανειστές και η κυβέρνηση βάφτισαν με άλλο όνομα ώστε να μην χρειαστεί να ομολογήσουν ότι στην πρώτη αναταραχή οι αγορές θα κλείσουν για την Ελλάδα και θα χρειαστεί να αναλωθεί το μαξιλάρι ρευστότητας που καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τους επόμενους 22 μήνες.

- Φορτώσει τη χώρα με ένα κόστος που έχει εκτιμηθεί ότι μπορεί να φτάνει και τα 200 δισ. ευρώ από την πρώτη περήφανη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου που έκλεισε με εκείνη τη 17ωρη συζήτηση που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο.

Και αυτά είναι λίγα από τα κατορθώματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που σήμερα εμφανίστηκε να δηλώνει ότι έκλεισε το θέμα του χρέους.

Και αμέσως μετά την ομιλία έβγαλε τη γραβάτα, μπροστά στις κάμερες με κινήσεις θεατρικές, και δήλωσε πως έχει να δώσει «νέες μάχες» που θα τις κερδίσει αλλά χωρίς... γραβάτα.

Όσο για τη μεγάλη επιτυχία του Τσίπρα; Μια απλή 10ετης επιμήνυνση με ένα όφελος που δε θα ξεπεράσει τα 10 δις ευρώ. Και φυσικά η λιτότητα, λιτότητα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail