Η είδηση της ημέρας για τους συνταξιούχους

Ενώ η κυβέρνηση και το υπάρχον πολιτικό προσωπικό ετοιμάζεται να δεσμεύσει τη χώρα με νέο μεσοπρόθεσμο, η αντίδραση ετοιμάζεται.

Του Son Ofeon

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ,ετοιμάζεται οσονούπω κόμμα για τους συνταξιούχους πανελλαδικής εμβέλειας.

Το κόμμα έχει ήδη αναρτήσει ιδρυτική διακήρυξη στο internet και κινείται ολοταχώς για τα επόμενα βήματα.

Παρακάτω ακολουθεί η ιδρυτική διακήρυξη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ιούνιος 2018
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Με την παρούσα διακήρυξη καλούνται οι συνταξιούχοι και οι ενεργοί πολίτες της Ελλάδας να συμπράξουν για την ίδρυση ενός νέου κόμματος με τον τίτλο Συνταξιούχοι-Ενεργοί πολίτες Ελλάδας.

Το κόμμα μας απευθύνεται σε όλους τους 'Ελληνες πολίτες αδιακρίτως, ανεξάρτητα από το φύλο, τη θρησκεία και την καταγωγή τους.

Βρισκόμαστε σε μία χώρα, όπου οι συνταξιούχοι και οι ενεργοί πολίτες βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό.

Το ύψος των συντάξεων και των μισθών του ενεργού πληθυσμού θεωρήθηκε από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα ως η κύρια αιτία του οικονομικού προβλήματος της χώρας.

Τα σημερινά πολιτικά κόμματα δεν έχουν όραμα για το μέλλον, δεν εφαρμόζουν σύγχρονες λύσεις και προσπαθούν μόνο να επιλύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα και να παραμείνουν στην εξουσία ως δυνάστες του λαού , εφαρμόζοντας προγράμματα μνημονίων για τα οποία δεν ζήτησαν ποτέ εξουσιοδότηση από τους πολίτες της χώρας και καταρτίζοντας συμφωνίες με μακροχρόνιες δεσμεύσεις με ξένους οικονομικούς παράγοντες (δανειστές τους λένε) , ερήμην του Ελληνικού λαού.
Οι ανθρώπινες ελευθερίες και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, που προβλέπονται από το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας, καταπατούνται βάναυσα στο όνομα μίας επίπλαστης προσπάθειας διαχείρισης του Δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους.

Τα κόμματα, που επιχειρούν δήθεν να μας σώσουν, είναι τα ίδια υπερχρεωμένα και δεσμευμένα σε αδιέξοδες πολιτικές και οικονομικές λύσεις.

Το πιο ορατό σύμπτωμα αυτής της νοσηρής κατάστασης είναι η επίθεση κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσω της άγριας φορολόγησης και της δραστικής περικοπής των εισοδημάτων και των κοινωνικών δικαιωμάτων τους με σειρά αντισυνταγματικών μέτρων.

Οι πολιτικοί μας ταγοί ανέβασαν το συντελεστή του ΦΠΑ στο 24% και έκαναν τη χώρα μας ένα από τα ακριβότερα σημεία κατανάλωσης σε όλη την Ευρώπη.

Μείωσαν τον βασικό μισθό όλων και ιδιαίτερα των νέων κάτω των 25 ετών με πρόσθετη μείωση 10%.

Με διαδοχικές μειώσεις συντάξεων κατέβασαν το ύψος των συντάξεων ως και 60%. Αλλά δεν σκοπεύουν να σταματήσουν εκεί.

Ανέχθηκαν την αύξηση της ανεργίας , χωρίς να λάβουν κανένα μέσο προστασίας για τους ανέργους.
Ξεπούλησαν την κρατική περιουσία ή την δέσμευσαν σε θνησιγενείς οργανισμούς διαχείρισης με μοναδικό σκοπό να μετατρέψουν τους 'Ελληνες πολίτες σε δουλοπάροικους μέσα στην ίδια τους την χώρα.

Στραγγάλισαν την Ελληνική οικονομία με μέτρα περιορισμού της κίνησης κεφαλαίων, φτάνοντας στο ακραίο σημείο να απαγορεύουν στους πολίτες να πάρουν σε μετρητά τις ίδιες τους τις αποταμιεύσεις.

Φορολόγησαν με παράλογο τρόπο την ακίνητη περιουσία των ιδιωτών με τον ΕΝΦΙΑ και άλλους συναφείς φόρους, φτάνοντας στο σημείο να φορολογούν και ακίνητα, που το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους οφείλεται σε τρίτους λόγω δανείων.

Όλα τα παραπάνω πρέπει άμεσα να αλλάξουν.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι προσέφεραν επί χρόνια υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και δούλεψαν σκληρά για να φτιάξουν ό,τι βλέπουμε σήμερα γύρω μας.

Η οργή τους είναι δικαιολογημένη, καθώς βλέπουν το οικονομικό αποτέλεσμα τόσων ετών κοπιώδους εργασίας να εξαυλώνεται και τα παιδιά και τα εγγόνια τους να μεταμορφώνονται σε δουλοπάροικους της Ευρωπαικής 'Ενωσης.

Ειδικότερα οι συνταξιούχοι καλούνται στο τελευταίο μέρος της ζωής τους να θυσιασθούν και οι ίδιοι και πάλι για να “λύσουν” το μόνιμο και διαρκώς επιδεινούμενο πρόβλημα του Δημόσιου χρέους ,με υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ζωής τους.

Το μέλλον τους με βάση τις ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου προδιαγράφεται ζοφερό.
Η μόνη λύση είναι να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να εκλέξουμε νέους πολιτικούς εκπροσώπους στην Ελληνική Βουλή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Οι εκπρόσωποι μας θα παρίστανται υποχρεωτικά και καθημερινά στη Βουλή και στις κοινοβουλευτικές επιτροπές της και θα προκαλούν ονομαστικές ψηφοφορίες και διαρκή έλεγχο για το αν τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες με βάση το Σύνταγμα.

θα επιδιώξουμε να ανατρέψουμε όλα τα νομοθετήματα των μνημονίων, που επιβλήθηκαν από το διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό προσωπικό ,όσων κομμάτων κυβέρνησαν ως σήμερα.

Τα νομοθετήματα αυτά πέρασαν από την Ελληνική Βουλή με πρόσχημα την επείγουσα οικονομική κατάσταση της χώρας και στη πλειοψηφία τους αντιτίθενται στο ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδος, στα Ευρωπαικά και Διεθνή νομικά κεκτημένα και στα αναγνωρισμένα παγκοσμίως ανθρώπινα δικαιώματα. 'Εχουμε χρέος και αποστολή να τα καταντήσουμε ανενεργά ή να τα προσβάλλουμε με όλους τους δυνατούς και νόμιμους τρόπους.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

Θα επιδιώξουμε να φέρουμε στη Βουλή νομοθέτημα, που να προβλέπει άμεσα τη διαγραφή όλων των προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων για φόρους των πολιτών , που συσσωρεύθηκαν από τη λειτουργία ενός κράτους, που έπαιζε το ρόλο του τραπεζίτη και χρέωνε τους πολίτες του με ετήσιο επιτόκιο 29,49%.

Θα απαιτήσουμε τα υπόλοιπα ποσά των φόρων να ρυθμιστούν σε διάρκεια 30 ετών. Οι δόσεις αυτών των ποσών, εφόσον πληρώνονται, θα πρέπει αφαιρούνται από τις εκάστοτε ετήσιες φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αν δεν πληρώνονται, αυτό δε θα ισχύει.

Με τον τρόπο αυτό, οι ρυθμισμένες υποχρεώσεις θα προσαυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημα όλων των οφειλετών σε ποσοστό 6% του ΑΕΠ ετησίως, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσουν τον εκάστοτε υφιστάμενο φορολογικό συντελεστή των αδύναμων οφειλετών κατά 6% Με τον τρόπο αυτό ,όσοι χρωστούσαν στο παρελθόν θα έχουν κίνητρο να παράγουν περισσότερο και δεν θα παραμένουν αδρανείς ή θα κινούνται στην παραοιοκονομία.

Θα επιδιώξουμε να ελαφρύνουμε τα χρέη των πολιτών προς τις τράπεζες, προτείνοντας νομοθεσία για πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το τμήμα της αξίας των ακινήτων, που οφείλονται στις τράπεζες.

Θα ζητήσουμε ο φορολογικός συντελεστής για μισθωτούς και συνταξιούχους ως το ετήσιο εισόδημα των 15000 ευρώ να γίνει 10% και θα καταργήσουμε το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα αυτοκίνητα θα ορισθούν στα 150 ευρώ το έτος για να πάψει το φαινόμενο της ακινησίας, που στερεί την οικονομία από πολλαπλάσια εισοδήματα (έσοδα από ασφάλειες, κατανάλωση καυσίμων, ανταλλακτικά, εμπόριο αυτοκινήτων κλπ).

Η φορολόγηση των καυσίμων πρέπει να εξορθολογιστεί και να συμβαδίζει με τα ισχύοντα σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η διαχείριση και η είσπραξη των σχετικών φόρων δεν θα γίνεται από τις μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών, όπως σήμερα.

Ο ανώτατος συντελεστής του ΦΠΑ θα κατέβει στο 19%, όπως ακριβώς συμβαίνει στη Γερμανία. Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ο φόρος θα αποδίδεται αυτόματα στο κράτος κατά την πραγματοποίηση της συναλλαγής μέσω τράπεζας. Τό ίδιο θα συμβαίνει και με τις επιστροφές του ΦΠΑ για τις εξαγωγές αγαθών.

ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Θα ζητήσουμε να εφαρμοσθεί το μοντέλο συνυπευθυνότητας των τραπεζών για ανεύθυνη προώθηση δανείων. Στη περίπτωση υπερχρέωσης, όλες οι καταβολές ως σήμερα θα πρέπει υποχρεωτικά να μειώσουν το αρχικό κεφάλαιο των δανείων και οι τόκοι να διαγραφούν ως τη σημερινή εμπορική αξία του ενυπόθηκου ακινήτου. Στη συνέχεια, τα δάνεια θα ρυθμιστούν για να γίνουν βιώσιμα. Με τον τρόπο αυτό, τα υπόλοιπα των κόκκινων δανείων θα μειωθούν λογιστικά και οι ισολογισμοί των τραπεζών θα εξυγιανθούν.

Οι δανειολήπτες θα αποκτήσουν νομοθετικά το δικαίωμα να παραδίδουν οικειοθελώς το ενυπόθηκο ακίνητο με ολοσχερή απόσβεση του χρέους, που δεν θα μεταφέρεται στην υπόλοιπη περιουσία τους ή των εγγυητών, όπως ακριβώς ισχύει στις ΗΠΑ.

Τα δάνεια που θα αποφασίσουν να πουλήσουν οι τράπεζες, θα μπορούν να εξαγορασθούν από τον δανειολήπτη στην ίδια τιμή, που θα πουληθούν σε Fund. Σε περίπτωση άρνησης της τράπεζας, τα αρμόδια στελέχη τους θα κατηγορούνται άμεσα για απιστία.

Για κάθε ανάκτηση δανείου, οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να χορηγήσουν νέα δάνεια.
'Ολες οι σχηματισμένες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια θα μετατρέπονται υποχρεωτικά σε επίσημο αποθεματικό κεφαλαίων και εξ αυτού θα διαγράφονται επιλεγμένα δάνεια ή θα καλύπτονται διαγραφές ποσών δανείων λόγω ρυθμίσεων.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Οι συνταξιούχοι θα προταθεί να μπορούν να δουλεύουν χωρίς μείωση της σύνταξης τους. Η χορηγούμενη σύνταξη δεν είναι λόγος για να γίνουν οι συνταξιούχοι ανενεργοί παραγωγικά, αν το επιθυμούν.

Η αίτηση για τη σύνταξη θα προηγείται της ημερομηνίας συνταξιοδότησης κατά τρία χρόνια, για να μην υπάρχει το ελεεινό φαινόμενο της καθυστέρησης στην έγκριση της και της ένδειας του συνταξιούχου λόγω χορήγησης προσωρινής σύνταξης.

Οι παρεμβάσεις του νόμου Κατρούγκαλου θα μείνουν ανενεργές μέχρι την αλλαγή του παράλογου αυτού νόμου. Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός , γιατί αλλάζει προς το χειρότερο την υφιστάμενη κατάσταση, ενεργώντας σαν αναδρομικός νόμος. Επιπλέον είναι παράλογο να συλλέγονται επί 40 χρόνια εισφορές της τάξεως του 20% ετησίως και το ποσό αυτό να χορηγείται αυτούσιο και χωρίς προσαύξηση από το κράτος ως σύνταξη στην ηλικία των 67 ετών...

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι ως την ηλικία των 27 χρόνων δεν θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές , ως κίνητρο για την απασχόληση των νέων και για τη μείωση της ανεργίας.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα γίνονται ελεύθερα χωρίς παρέμβαση του κράτους, όπως γίνεται σε όλα τα ευνομούμενα κράτη του κόσμου.

Ο βασικός μισθός των νέων θα εξισωθεί με τον αντίστοιχο των υπόλοιπων εργαζομένων.
Θα επανέλθει το οικογενειακό επίδομα, όπως παλιά, αλλά θα αποδίδεται ως μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη. Με τον τρόπο αυτό , θα υπάρχει κίνητρο στον εργοδότη για πρόσληψη εγγάμων με παιδιά.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα capital controls θα αρθούν άμεσα και θα ζητηθεί από την ΤτΕ να πράξει τα δέοντα.
Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, οι καταθέσεις του κράτους από την ΤτΕ θα αναληφθούν σε μετρητά και στη συνέχεια θα γίνει με αυτά αύξηση του κεφαλαίου της ΤτΕ ,με αύξηση του μεριδίου του κράτους στο μετοχικό της κεφάλαιο ως και το 51% και αναγκαστική τροποποίηση του καταστατικού της.
Η νομισματική κυριαρχία της Ελλάδας δεν θα βασίζεται πλέον μόνο στη θέληση της ΕΚΤ.
Tα κάθε είδους μνημόνια δεν δεσμεύουν την Ελλάδα ως προς την τήρηση τους, καθώς ουδέποτε ψηφίσθηκαν με 180 ψήφους στο κοινοβούλιο, όπως προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα για θέματα παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Επιπλέον το PSI ήταν μία άκρως παράνομη και αμφισβητούμενης νομιμότητας διαδικασία, καθώς τα Ασφαλιστικά ταμεία δεν ήταν ιδιώτες επενδυτές. Επιπλέον το ατόπημα της κυβέρνησης Παπαδήμου να πληρώσει κουρεμένα ομόλογα σε hedge fund παραβίασε την ισότητα των ιδιωτών επενδυτών.
Το κόμμα των Συνταξιούχων θα επιδιώξει κοινοβουλευτικά τον έλεγχο του Δημόσιου χρέους και στο ποσοστό, που αναλογεί στο PSI, σε κήρυξη του νέου χρέους που το αντικατέστησε ως απεχθές χρέος. Το απεχθές χρέος παγκοσμίως αναγνωρίζεται ότι μπορεί να διαγραφεί...

ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η Ελλάδα υπήρξε κοιτίδα της Δημοκρατίας και το κόμμα των Συνταξιούχων δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίζει και θα προστατεύει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύονται από το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας, από τις διεθνείς συνθήκες και την παγκόσμια ηθική τάξη, με βάση την αρχή της βέλτιστης εφαρμογής τους παγκοσμίως.

Τα δικαιώματα της Ευτυχίας των πολιτών και της αυτοάμυνας θα αναγνωριστούν συμπληρωματικά και στους 'Ελληνες πολίτες.

Στο μέλλον η αυτοάμυνα του πολίτη θα είναι απεριόριστη μέσα στο σπίτι του εναντίον οποιασδήποτε απειλής.

Οποιοδήποτε μέτρο βλάπτει την Ευτυχία των πολιτών θα κηρυχθεί παράνομο, ακόμα και αν στηρίζεται σε νόμο ή απόφαση Ανεξάρτητης διοικητικής αρχής.

Στο πλαίσιο αυτού του νέου δικαιώματος θα επανεξετασθούν οι σχέσεις του πολίτη με την δημόσια διοίκηση, οι ρυθμίσεις για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, η ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης, οι αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού, οι οποιασδήποτε μορφής φυλετικές διακρίσεις, οι ρυθμίσεις για τις οικογενειακές και περιουσιακές σχέσεις κλπ.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί ώστε να μην γίνονται αποδεκτές και να αντιμετωπίζονται δικαστικά με συλλογική προσφυγή στη Δικαιοσύνη οι προσχηματικές περικοπές δικαιωμάτων καταθετών, ασφαλισμένων και συναλλασσομένων ή συμβατικά συνδεδεμένων με τραπεζικά, επενδυτικά ή ασφαλιστικά προιόντα.

Φαινόμενα όπως η χειραγώγηση των χρηματιστηρίων του 1999, το σκάνδαλο της Ασπίς Πρόνοια, τα δομημένα ομόλογα, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το θέμα με το ΛΕΠΕΤΕ κλπ θα αντιμετωπισθούν στη Δικαιοσύνη με πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και με πλήρη αποκατάσταση των θυμάτων και δικαστική τιμωρία των υπευθύνων.


ΠΗΓΗ https://www.facebook.com/groups/923001854410682/about/

* photo: stevepb / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail