Μείναμε με το καπέλο του Κοτζιά στο χέρι - Δίνουμε τη Μακεδονία και πήραμε μια "Αθηνών-Λαμίας"

Κάθε μέρα που περνά δικαιωνόμαστε όταν σημειώναμε ότι η κυβέρνηση Ζάεφ μόνο μετριοπαθής δεν είναι αλλά τηρεί την ίδια σκληρή στάση με άλλο περιτύλιγμα όπως εκείνη του Γκρουέφκι.

Του Στρατή Μαζίδη

Τι συνήθιζε να μας λέει η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Κοτζιάς την «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»; Μας έλεγαν για μια κυρία που έχει παντρευτεί και συζητά αν θα πάρει και το επώνυμο του συζύγου της. Μας μιλούσαν για συμφωνία η οποία α. θα είχε ένα όνομα για όλες τις χρήσεις και β. πως οι Σκοπιανοί θα τροποποιούσαν το Σύνταγμά τους.

Μας μιλούσαν επίσης για ανάγκη συμβιβασμού. Μόνο που η σκοπιανή πλευρά δεν έχει τέτοια διάθεση σε θέματα ουσίας κι ας βρίσκεται πολύ κοντά στη διάλυση δεχόμενη τις πιέσεις του αλβανικού και βουλγαρικού στοιχείου.

Ο κ. Ζάεφ διέλυσε τις ψευδαισθήσεις της ελληνικής πλευράς αποκλείοντας τη μία ονομασία για όλες τις χρήσεις και την πιθανότητα συνταγματικής μεταρρύθμισης.

Κάπως έτσι ο κ. Κοτζιάς έμεινε με το καπέλο της φωτογραφίας στο χέρι, δεν μπόρεσε ούτε στα Σκόπια να επιβληθεί ενώ η ελληνική κυβέρνηση δίνει ένα όνομα (και μια ιστορία) έχοντας πάρει μέχρι στιγμής τη μετονομασία μιας μικρής εθνικής οδού και ενός αεροδρομίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail