Πολύ σοβαρή εξέλιξη αν επαληθευτεί - Ο Συριακός Στρατός απελευθέρωση πόλη στα ανατολικά του Ευφράτη

Freepen.gr - Μια πολύ σοβαρή είδηση διαδίδεται επί του παρόντος από αραβικά δίκτυα στο twitter αλλά και την ιστοσελίδα almasdarnews με κάθε επιφύλαξη. Υπάρχουν αναφορές (ακόμη μη επιβεβαιωμένες) ότι ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές παραστρατιωτικές δυνάμεις απελευθέρωσαν την πόλη Junaynah από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στην ανατολική ακτή του Ευφράτη.

Η εν λόγω πόλη που βρίσκεται ακριβώς στα βόρεια της πόλης Deir Ezzor. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες ει μη μόνο πως οι SDF υποχώρησαν από τον Junaynah χωρίς μάχη.

Την ίδια στιγμή, οι SDF δεκάδες χιλιόμετρα νοτιότερα ξεκίνησαν μια νέα επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σε μια νέα προσπάθεια να καταλάβουν το οχυρό της τρομοκρατικής ομάδας του Haijin στα ανατολικά του Ευφράτη.

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης της είδησης τότε επεκτείνεται ο κυβερνητικός θύλακας στα ανατολικά του ποταμού. Όπως και να έχει η περιοχή έχει το δικό της ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έχει αναφερθεί η συγκέντρωση δυνάμεων από τη Δαμασκό ενώ οι Ρώσοι μετέφεραν πρόσφατα στη Συρία εξοπλισμών κατασκευής πλωτών γεφυρών.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail