Οι νεκροθάφτες του χρέους

malsawm - pixabay
Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις που πέρασαν απο αυτόν τον τόπο είχαν ένα χαρακτηριστικό: Η κάθε επόμενη ήταν τόσο χειρότερη απο την προηγούμενη, τόσο που σε πολύ μικρό χρόνο ξεχνάει κάποιος το πόσο δωσιλογική, πόσο ανάλγητη,πόσο ξενόδουλη ήταν οταν κυβερνούσε.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Κάποτε κάποτε οι ίδιοι που έκοβαν συντάξεις, μισθούς και παροχές υγείας γίνονται και τιμητές κατακεραυνώνοντας τους τωρινούς. Ομως οι σημερινοί κυβερνώντες παίρνουν επάξια τον τίτλο "νεκροθάφτες του χρέους".

Δε συζητάμε πια, πως προέκυψε το χρέος, αν είναι επονείδιστο, αν είναι επαχθές, το κατάπιαμε αυτό. Μας φόρτωσαν μέσα απο ένα πανηγύρι διασπάθισης δημοσίου χρήματος , κοινοτικών κονδυλίων, μιζών και διαπλοκής, ενα υπέρογκο χρέος.

Αυτό το χρέος δημιουργήθηκε απο τα εξοπλιστικά προγράμματα που ακολούθησαν τη νύχτα των Ιμίων, απο την Ολυμπιάδα του 2004, απο τους πανάκριβους δρόμους και τις γέφυρες που πληρώσαμε για να νέμονται τα διόδιά τους οι εργολάβοι, με σπατάλες για πανάκριβους εξοπλισμούς .

Δυο παραδείγματα θα σας φέρω εδώ. Το στέγαστρο Καλατράβα, αυτό το έκτρωμα που σαπίζει πάνω απο το Ολυμπιακό στάδιο, κόστισε το 2003 γύρω στα 300 εκ ευρώ!
Αυτό αποκάλυπτε η Αριστέα Μπουγάτσου με έρευνά της στην εφημερίδα Καθημερινή το 2005.

«Tο κόστος κατασκευής του στεγάστρου Kαλατράβα έχει ήδη εκτοξευθεί στα 244 εκατ. ευρώ, με υπέρβαση 36% από τον αρχικό προϋπολογισμό, ενώ, όπως χθες αποκαλύφθηκε, η κοινοπραξία υπό την AKTΩP διεκδικεί με δικαστικές προσφυγές άλλα 53 εκατ. ευρώ!»
http://archive.is/zxIvy

Για τον ΟΣΕ τα πράγματα ήταν πιο τραγικά. Το χρέος 10 δις ευρώ που δημιουργήθηκε απο την σπατάλη, την κακοδιαχείριση, τις άχρηστες προμήθειες τροχαίου υλικού, φορτώθηκε στο ελληνικό δημόσιο http://archive.is/wydg6

Ξέρετε πως έλεγε τους υπαλλήλους του ΟΣΕ που ήταν αναμεμειγμένοι σε σκάνδαλο το 2017, το υπόλοιπο κύκλωμα των απατεώνων; «Πιράγχας» http://archive.is/Vz5xK
Τα ονόματα των υψηλόβαθμων «Πιράγχας» δεν τα μάθαμε ακόμα , ένα χρόνο μετά.

Λογικό θα μου πείτε, κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος την πασοκογενη προέλευση δεκάδων πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ http://archive.is/4NNng

3 χρονια μετά λοιπόν, μετά απο την ανάληψη της εξουσίας απο την "πρωτη φορά αριστερά" το μόνο "ηθικό πλεονέκτημά" της είναι οτι κατάφερε να ξεχάσουμε πως δημιουργήθηκε το χρέος, βοήθησε αρκετά μάλιστα στην ανακύκλωσή του μέσω νέων μνημονίων, ώστε στο τέλος να ξεχάσουμε οτι η ιστορία ξεκίνησε απο κάποιες γιγάντιαιες προμήθειες που δεν ήταν και τόσο νόμιμες, με άρωμα μίζας και τις γαλλογερμανικές τράπεζες που ήταν εκτεθειμένες σε αρκετές δεκάδες δις ευρώ.

Η «εθνοσωτήριος» "αριστερή" κυβέρνηση των 3 χρόνων κατάφερε να γίνει ο νεκροθάφτης του χρέους και παράλληλα να ξεπουλάει δημόσια και ιδιωτική περιουσία χωρίς να ανοίγει απο κάτω ρουθούνι.Αυτό είναι το πραγματικό, ηθικό της πλεονέκτημα, η πλήρης ανηθικότητα.

ΥΓ. Αυτή η ιστορία με το κατοχικό χρέος και τον συμψηφισμό με το σημερινό χρέος είναι ανάλογης σοβαρότητας με τα δισεκατομμύρια του Σώρρα (και του Τσίπρα να μην το ξεχνάμε αυτό http://archive.is/ShLLf) Κοντεύουν 30 χρόνια απο την επανένωση των 2 Γερμανιών και κανείς δεν τα έχει ζητήσει επίσημα μέχρι τώρα.

Δεν μπορώ να καταλάβω, εκτος αν πρόκειται για αποπροσανατολισμό, πως προσπαθούμε να συμψηφισουμε ενα κατοχικό δάνειο που δεν το ζητήσαμε επίσημα τότε που έπρεπε, με ενα χρέος που δημιουργήθηκε με δόλιο τρόπο. Ο συμψηφισμός, κρύβει τη δολιότητα του χρέους και μας μετατρέπει σε κράτος απατεώνων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail