Εμείς μπορεί να μην έχουμε σουλτάνο, τι έχουμε όμως;

12019 - pixabay
Το Μέγαρο Μαξίμου απήντησε στα όσα δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν από το Χατάι σχετικά με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς ότι η Ελλάδα δεν έχει σουλτάνο αλλά πρωθυπουργό. Και νομίζουν τώρα στην Αθήνα ότι ο Ερντογάν έχασε τον ύπνο του μετά τη χρήση του εκτοξευτή αυστηρών δηλώσεων και δεν κοιμήθηκε το βράδι στο πολυτελές σαράι του στην Αγκυρα.

Του Στρατή Μαζίδη

Δε γνωρίζω κατά πόσο η Ελλάδα διαθέτει πρωθυπουργό. Ίσως με τον προσδιορισμό εντολοδόχος να ταιριάζει καλύτερα.Τι όμως είναι εκείνος ο ράθυμος τύπος που δεν ξέρει πως να σταθεί 1 λεπτό όρθιο ή να καθίσει σωστά στην καρέκλα του αλλά χύνεται ενώ παράλληλα βυθίζεται μέσα από το απλανές βλέμμα του.

Ποιος είναι είναι αυτός που δεν τον υπολογίζει κανείς αλλά αυτός θαρρεί για τον εαυτό του πως τάχα κάτι είναι, εισέρχεται σε συνεδριάσεις και συνόδους ρίχνοντας φαπίτσες και χαιρετώντας με τον τρόπο που θα το έκανε πηγαίνοντας σε ένα φιλικό σπίτι.

Πως ορίζεται αυτός που ξεχωρίζει την πρωτεύουσα ενός νησιού από το νησί ή που εξωτερικεύει με ύφος έξυπνου ανδρός τάχα ρητορικές ερωτήσεις όπως πχ αν έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέρουμε (κι αυτό σε χώρα με ναυτική παράδοση αιώνων).

Εμείς λοιπόν μπορεί να μην έχουμε σουλτάνο, τι έχουμε όμως;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail