Και τώρα τι κάνουμε πολυδιάστατε Κοτζιά και ένδοξε Καμμένε! Και αρπάξαν και προφυλάκισαν δύο Ελληνες;

πρακτορείο Dogan - Μεταγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών
Του Στρατή Μαζίδη

Η γνωστή κινέζικη ευχή και κατάρα να ζήσουμε σε ενδιαφέροντες καιρούς, γίνεται πραγματικότητα. Στον Εβρο κάτι άσχημο συνέβη. Τι ακριβώς δε γνωρίζουμε. Η καθυστέρηση της δημοσιοποίησης και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης μας προβληματίζει.

Με το σταγονόμετρο έρχεται η ενημέρωση και από την Τουρκία αλλά από εκεί μαθαίνουμε περισσότερα.

Πχ είναι δυνατό δύο αξιωματικοί να χάνονται τόσο εύκολα; Πώς αποδεικνύεται ότι πράγματι πέρασαν τη συνοριογραμμή;

Εν πάση περιπτώσει η Milliyet και η Cumhurriyet μεταδίδουν πως οι δύο Ελληνες μετά την κατάθεσή τους παραπέμπονται σε δίκη για κατασκοπεία και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Αν και τώρα μεταδίδεται ότι απαγγέλθηκε κατηγορία μόνο για το δεύτερο, δίχως να επιβεβαιώνεται. Πάντως το πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ κάνει λόγο και για κατηγορία κατασκοπείας.

Δεν ξέρω εσείς πως αισθάνεστε, αλλά εμένα η αγωνία μου για τα δύο αυτά παιδιά είναι μεγάλη. Δεν είναι μόνο η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει (και πως άραγε;) αλλά το γεγονός ότι η τύχη τους κρέμεται από αυτούς που κρέμεται.

Και τώρα τι κάνουμε κ. Κοτζιά με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική σας η οποία έχει ως άμεση συνέπεια να μεταβάλλονται οι διαστάσεις προς τα μέσα; Τι κάνουμε εμείς που δεν είμαστε...Συρία και Ιράκ; Που δηλαδή δεν αντιστεκόμαστε;

Και τώρα τι κάνουμε κ. Καμμένε με τα μεγάλα και παχιά λόγια περί ισοπέδωσης του εχθρού; Δύο παιδιά δικά μας βρέθηκαν υπό πολύ περίεργες συνθήκες κρατούμενοι στην Τουρκία. Ήδη αρκετές αμυντικές ιστοσελίδες αμφισβητούν το αν πράγματι πέρασαν τα σύνορα, εννοώντας ότι η Τουρκία τους άρπαξε μέσα από ελληνικό έδαφος. Και γιατί όχι; Δεν πραγματοποίησε πρόσφατες δύο πολεμικές επιχειρήσεις εντός ελληνικών χωρικών υδάτων όπου στη δεύτερη παραλίγο να βυθίσει ελληνικό σκάφος; Ποιος μπορεί να ξέρει με αποδείξεις τι και πως συνέβη;

Δυστυχώς δεν είστε εσείς που έρχεστε αντιμέτωποι με τα λόγια σας. Άλλοι έρχονται και πιθανότατα πιανόμενοι απροετοίμαστοι. Μακάρι να διαψευστούμε. Το ευχόμαστε.

Αυτή η εικόνα δεν αποπνέει ηρεμία και αισιοδοξία.  
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...