Το τουρκικό αεροπλανοφόρο που θα αποτελέσει ιδανικό στόχο για τα ελληνικά υποβρύχια

Freepen.gr - Το τουρκικό αμφίβιο  TCG ANADOLU  θα μπορεί να λειτουργεί και ως ελαφρύ αεροπλανοφόρο, οπότε θα φέρει 12 αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα ή 12 μεσαία ελικόπτερα και 8 CH-47. Επιπλέον θα φέρει τουρκικής κατασκευής drones.

Το πλοίο αναμένεται να καθελκυστεί το 2019 και να ολοκληρωθεί το 2021. Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πλοίο που προκαλεί δέος. Ωστόσο σίγουρα θα αποτελέσει κι έναν ιδανικό στόχο για τα ελληνικά υποβρύχια κλάσης "Παπανικολής" και "Ωκεανός".

Το πλοίο ναυπηγείται στα πλαίσια της ναυαρχίδας του Ισπανικού Ναυτικού, «Juan Carlos», θα έχει μήκος 232 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα. Οι τουρκικές εταιρείες Aselsan και Havelsan συμμετέχουν με την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συστημάτων και των ραντάρ. Επίσης θα φέρει δύο αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα Phalanx.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail