Γράφοντας τις μελανότερες σελίδες... Τελικά όχι μόνο μας πήραν τα σπίτια, ακρωτηριάζουν και τη γη που μας γέννησε!

Myriams-Fotos - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

Τελικά ήρθαν οι αριστεροί και μας πήραν τα σπίτια. Πρώτα φρόντισαν να κάνουν μια περήφανη διαπραγμάτευση ώστε να μας κλειδώσουν τα χρήματα στις τράπεζες για να μπορούν να τα κατάσχουν. Βέβαια δεν περίμεναν το "Οχι" όπως και ο ελληνικός λαός δεν περίμενε ότι το "Οχι" θα γινόταν "Ναι".

Τώρα όμως αυτό που συμβαίνει, δεν έχει προηγούμενο. Δεχόμαστε επίθεση σχεδόν σε όλα τα εθνικά μας θέματα, τα οποία με κάποιο τρόπο άνοιξαν σα βεντάλια ταυτόχρονα.

Θαλάσσια σύνορα με Αλβανία, επίλυση Σκοπιανού, Ιμια - Αιγαίο. Λες και κάποιοι βιάζονται να ολοκληρώσουν μια δουλειά. Κι αν σταθούμε λίγο πιο μακριά, τότε μέσα στο κάδρο βλέπουμε την πειρατεία τουρκικού στολίσκου στο γεωτρύπανο της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το πιο θλιβερό είναι πως τρώμε τις σφαλιάρες μέσα σε ένα πνεύμα πατριωτισμού και έντονης θριαμβεύουσας ρητορικής μιας κυβέρνησης με έντονα εθνομηδενιστικά χαρακτηριστικά.

Ετοιμαζόμαστε να γράψουμε τις μελανότερες σελίδες στην ιστορία μας. Χάνουμε νησιά ενώ απειλούσαμε ότι θα κάνουμε σκόνη, θα οριζοντιώσουμε κ.ο.κ. τον εχθρό. 
 
Δεχόμαστε ήττες ενώ κάθε φορά προειδοποιούμε πως αυτή ήταν η τελευταία φορά που το ανεχόμαστε.

Φωνάζουμε εκατομμύρια στους  δρόμους και δε μας ακούνε. 

Και τι να κάνουμε; 

Δεν ξέρω. Ας είχαμε μυαλό. Ας ανοίγαμε κρατικές επιχειρήσεις έρευνας και τεχνολογίας προσλαμβάνοντας επιστήμονες και όχι πρόθυμους γραφιάδες στο πρωτόκολλο. Ας ανοίγαμε τις πόρτες στις Ενοπλες Δυνάμεις και όχι στις άχρηστες ΔΕΚΟ. Ας βγάζαμε στη σύνταξη στα 60 και όχι στα παραγωγικά 40. Ας βλέπαμε πέρα από την καλοπέραση, το παγόβουνο που πλησιάζαμε. Ας προσέχαμε!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail