Ένας μικρός πολεμικός στόλος η Τουρκική Ακτοφυλακή την ώρα που εμείς στέλνουμε άοπλα κότερα στα Ιμια

Freepen.gr - Το εξαιρετικό navalanalyses.com παρουσιάζει ένα Infographic των περιπολικών ανοικτής θαλάσσης της τουρκικής ακτοφυλακής.

Ένας στολίσκος 48 πλοίων με εγκαστημένη σε αρκετές περιπτώσεις την τουρκική τεχνολογία η οποία έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Τα 4 πλοία κλάσης Dost, ένα εκ των οποίων το Umut που εμβόλισε το ΠΑΘ 090 ΓΑΥΔΟΣ έχουν μέγεθος αντίστοιχο φρεγάτας ενώ τα περιπολικά κλάσης 80 που είναι 18 έχουν το μέγεθος μιας μικρής κορβέτας.

Το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται από τον πίνακα του navalanalyses.com είναι πως η Τουρκία έχει δημιουργήσει ένα mini πολεμικό ναυτικό που μπορεί να διεξάγει αποστολές σε Μαύρη Θάλασσα, ανατολική Μεσόγειο και ιδίως το Αιγαίο.
Ας μη μας διαφεύγει πως η κίνηση εμβολισμού ενός αγκυροβολημένου ελληνικού πλοίου από το Umut συνιστούσε στην πράξη πολεμική επιθετική ενέργεια.

Το infographic του navalanalyses.com εξηγεί και τη δυνατότητα / διαθεσιμότητες της τουρκικής ακτοφυλακής να διατηρεί από τις διαθέσιμες δυνάμεις της για το Αιγαίο ικανό αριθμό σκαφών που μπορούν να συντηρούν το ναυτικό αποκλεισμό των Ιμίων.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Umut μπορεί να έφυγε από την περιοχή αλλά σήμερα βρίσκεται στη θέση το αντίστοιχης κλάσης Guven.

Την ίδια ώρα η χώρα μας έστειλε στην περιοχή απέναντι σε αυτά τα σκάφη μια αλουμινοκατασκευή που ναυπηγήθηκε να καταδιώκει δουλέμπορους, δίχως όπλα, μοιάζοντας περισσότερο σε ένα εντυπωσιακού σχεδιασμού κότερο κάποιου μεγιστάνα. Ωραίου για βόλτες στη Μύκονο αλλά όχι για να αντιπαρατεθεί απέναντι στα θηρία τύπου Dost. Το λες κι αυτοκτονία.

Πατήστε στην εικόνα για πλήρη μεγέθυνση




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail