Τα πρόβατα γρυλλίζουν σα... λύκοι! Τα 5 βήματα μιας κυβέρνησης κατά του κόσμου πριν το 6ο!

Του Θανάση Κ. (fb)

Τι κάνει μια αυταρχική κυβέρνηση όταν ο κόσμος στρέφεται εναντίον της;

--Πρώτον προσπαθεί να τον μεταπείσει (επί της ουσίας).

--Δεύτερον, προσπαθεί να του δείξει πως είναι μάταιο να αντιστέκεται…

--Τρίτον, προσπαθεί να τον διασπάσει.

--Τέταρτον, προσπαθεί να βρεί «συμμάχους» (απέναντι στο κόσμο) και να συκοφαντήσει τους αντιπαλους της (για να μη στραφεί ο κόσμος σε εκείνους).

--Πέμπτον, προσπαθεί να φοβερίσει τον κόσμο!

--Και έκτον… θα δούμε λίγο πιο κάτω, τι κάνει όταν αποτύχουν όλα τα παραπάνω.

Ολόκληρο αυτό το σενάριο απομόνωσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το παρακολουθήσαμε βήμα-βήμα τις τελευταίες βδομάδες:

* Το πρώτο βήμα – να πείσει τον κοσμο για τις θέσεις της – απέτυχε νωρίς-νωρίς…

--Ο κόσμος δεν πείστηκε (παρά την καθημερινή προπαγάνδα) πως είναι τάχα «μοναδική ευκαιρία» σήμερα να λύσουμε το θέμα με τα Σκόπια. Το γεγονός ότι ο Ζάεφ είναι «πιο μετριοπαθής» από τον προκάτοχό του, δείχνει απλώς ότι καλώς περιμέναμε ως τώρα! Αλλά ούτε κι ο Ζάεφ δείχνει πρόθυμος ή ικανός να απαλείψει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων συνολικά. Άρα, αξίζει να περιμένουμε κι άλλο…

--Κανείς δεν πείστηκε πως έχουμε τίποτε να χάσουμε, αν δεν τους αναγνωρίσουμε σήμερα. 130 χώρες ήδη τους λένε «Μακεδονία», έτσι κι αλλιώς. Από την άλλη, όμως, 65 χώρες και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί δεν τους αναγνωριζουν ως «Μακεδονία»! Κι αυτό είναι σημαντικό και δεν πρόκειται να αλλάξει. Στον ΟΗΕ αυτό δεν αλλάζει πια.

Όλες οι χώρες (ακόμα κι όσες τους αναγνωρίζουν ως «Μακεδονία») έχουν αντιληφθεί ότι ο αλυτρωτισμός τους είναι επικίνδυνος και τους το λένε. Κάποιες μάλιστα, αποσύρουν την αρχική τους αναγνώριση.

--Μέσα στα Σκόπια οι Αλβανοί κερδίζουν έδαφος και αμφισβητούν το ψευτομακεδονικό ιδεολόγημα – από το εσωτερικό τους. Άρα, αν περιμένουμε λίγο ακόμα, θα είναι έτοιμοι να μετατραπούν και επίσημα σε αυτό που είναι πια, έτσι κι αλλιώς: πολυεθνική ομοσπονδία! Οπότε η αλλαγή του ονόματός τους και του συντάγματός τους θα είναι πολύ πιο ώριμη τότε. Αξίζει, λοιπόν, να περιμένουμε.

--Και πάντως το όνομα θα αλλάξει και ο αλυτρωτισμός θα εξαλειφθεί μαζί, όχι «σπαστά»! Αυτό το παραδέχθηκε και ο Τσίπρας – κι ύστερα το πήρε πίσω ο Κοτζιάς – κι ύστερα το επανέφεραν πάλι. Συνεπώς για την ώρα λύση δεν υπάρχει.

--Και ασφαλώς δεν μπορεί ο ισχυρότερος που έχει και δίκιο (η Ελλάδα), να υποχρεωθεί σε «μείζονες υποχωρήσεις» έναντι του ασθενέστερου (Σκόπια) που βγάζει επιθετικότητα και έχει άδικο! Όπως και να το κάνουμε, αυτό είναι παράλογο.

--Τέλος η Ελλάδα κρατά τα κλειδιά και δεν έχει λόγο να βιάζεται. Τα Σκόπια πιέζονται να λυθεί το θέμα, αλλά δεν κάνουν ουσιώδεις υποχωρήσεις. Επομένως…

* Το δεύτερο βήμα έπεσε το κενό πριν καν το επιχειρήσουν: Να δείξουν πως είναι τάχα «μάταιο» να τρέχει ο κόσμος σε συλλαλητήρια, γιατί η λύση «έχει ήδη συμφωνηθεί» και είναι έτοιμη να περάσει.

Τίποτε δεν έχει «τελειώσει»!

--Εκείνο που έχουν προτείνει στα Σκόπια είναι μια απαράδεκτη «λύση» που θα προχωρήσει μόνο «τμητικά»...

-- Αλλά οι Σκοπιανοί δεν την έχουν δεχθεί ακόμα (για παράδειγμα δεν έχουν δεχθεί να απαλείψουν το μακεδονικο όνομα από τη γλώσσα τους και από την Εκκλησία τους. Κι ούτε μπορεί να γίνει πρακτικά κάτι τέτοιο. Αν επικρατήσει επίσημη ονομασία με τη λέξη «Μακεδονία» για το κράτος τους, ό,τι και να υπογράψουμε εμείς, η γλώσσα και η ιθαγένειά και η Εκκλησία τους, θα λέγονται «μακεδονικές»).

--Κι από την Ελληνική πλευρά, ούτε κι όσοι λύσσάξαν να υπογράψουν «λύση» δέχονται να προχωρήσει το πράγμα «σπαστά» – να «μπακλαβαδοποιηθεί» όπως λένε.

Άρα «κοινός τόπος» για λύση δεν υπάρχει σήμερα.

Όντως, το πράγμα δεν έχει τελειώσει…

Κάθε άλλο παρά «μάταιο» είναι, λοιπόν, όπως έδειξε η μεγάλη μεταστροφή που υπήρξε μέσα στην Ελλάδα μετα το Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Σκεφτείτε τι θα γίνει μετά το Συλλαλητήριο της Αθήνας που προβλέπεται πια πολύ ογκοδέστερο…

* Το τρίτο βήμα – να «διασπασει» τους αντιπάλους της κυβέρνησης, έπεσε αμέσως το κενό:

Το επιχείρησαν με τη ΝΔ. Και πέτυχαν το αντίθετο: η ΝΔ συσπειρώθηκε ολόκληρη στη «σκληρή γραμμή» και στην στήριξη των Συλλαλητηρίων. Αυτό προκάλεσε σόκ στο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα δεν έχουν συνέλθει. Κι αυτό φαίνεται πια…

* Το τέταρτο βήμα - να βρει «συμμάχους» η κυβέρνηση γι’ αυτό που πάει να κάνει, και να συκοφαντήσει τους αντιπάλους της, επίσης δεν πήγε καλά…

Βρέθηκαν κάποιοι που της είπαν ότι θα δέχονταν σύνθετη ονομασία και με το όνομα της Μακεδονίας μέσα. Αλλά έβαλαν «προϋποθέσεις» (να εξαλειφθούν όλα τα αλυτρωτικά κλπ.) που οι Σκοπιανοί δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν. Οπότε από εκεί μην περιμένουν πολλά.

Από την άλλη, η Εκκλησία, στην «ουδετερότητα» της οποίας πόνταρε πολύ ο Τσίπρας (γι’ αυτό και έσπευσε να την ενημερώσει πρώτη – πρίν από τα κόμματα!) στράφηκε εναντίον της Πολιτικής της:

Και στην κορυφή της Ιεραρχίας και – τα σπουδαιότερο – στη βάση (καταπέλτης η απόφαση της Ένωσης των Ελλήνων Ιερέων).

Και επι της ουσίας, (καμία αναφορά στη λέξη Μακεδονία για το όνομα των Σκοπίων) και στη στήριξη των Συλλαλητηρίων.

Ακόμα και όσοι από την Αντιπολίτευση έδειξαν να συμφωνούν με τους χειρισμούς της κυβέρνησης απομονώθηκαν στο χώρο τους. Γιατί ο κόσμος από κάτω είναι συντριπτικά εναντίον τους.

Και επί πλέον η προσπάθεια συκοφάντησης των αντιπάλων της κυβέρνησης έπεσε στο κενό:

Όταν η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την Εκκλησία της Ελλάδος ως …«Χρυσαυγίτες», αυτό δεν φόβισε την Ιεραρχία! Αντίθετα την έσπρωξε να σκληρύνει κι άλλο τη θέση της και να στηρίξει πλήρως τα Συλλαλητήρια (που τα είχε αποδικιμάσει αρχικώς).

Κι όταν άρχισαν να συκοφαντούν πότε το Σαμαρά, πότε τον Κώστα Καραμανλή, πότε τον Κυριάκο Μητσοτάκη - αντι να τους διασπάσουν τους ένωσαν ακόμα περισσότερο.

Κι όταν άρχισαν να συκοφαντούν και «τεθνεότες» ακόμα, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, απλώς εξόργισαν ακόμα και τους πιο «μετριοπαθείς» στην Ελληνική κοινωνία…

Παλαιότερα πολλοί φοβουνταν να πουν πως είναι εναντίον της κυβέρνησης. Σήμερα συμβαίνει το αντίθετο: φοβούνται να τη στηρίξουν!

Όλη αυτή η προπαγάνδα γύρισε μπούμεραγκ σε βάρος τους.

Πολλω μάλλον, άρχισαν να παίρνουν μεγάλη δημοσιότητα οι πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, που στήριζαν με πείσμα δημόσια τον επιθετικό αλυτρωτισμό των Σκοπιανών κατά της Ελλάδος…

Όταν δήλωναν και διαδήλωναν κατά της χώρας τους μαζί με τους εθνικιστές των Σκοπίων! Αυτοί που σήμερα κατηγορούν ως «ακραίο εθνικιστή», όποιον διαφωνεί μαζί τους μέσα στην Ελλάδα…

Μέχρι που βγήκε ο ίδιος ο Μίκης Θοδωράκης και τους τάπωσε για τα καλά!

* Και φτάνουμε στο πέμπτο βήμα: να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και να μην κατέβει…

Εδώ επιστρατεύουν σκανδαλωδώς και μπροστά στα μάτια μας τα γνωστά «τάγματα εφόδου» – τους κουκουλοφόρους του «Ρουβίκωνα» (και όχι μόνον), που προειδοποιούν ότι την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου «μπορεί να χυθεί αίμα»!

Και πέφτουν οι μάσκες πια: Ο εκπρόσωπος του Ρουβίκωνα έχει ονοματεπώνυμο. Οφείλουν να τον συλλάβουν αμέσως! Τουλάχιστον προληπτικά, να μας πεί τι ξέρει, ώστε να το προλάβουμε…

Γιατί αν συμβεί ο,τιδήποτε και δεν τον έχουν πιάσει - παρά τη δημόσια «προειδοποίηση» - τότε η σχέση τους με το παρακράτος είναι αυταπόδεικτη. Και τους μυρίζει Ειδικό Δικαστήριο!

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» τα ξέρουν, ένα προς ένα! Μέχρι που η αστυνομία τους έκανε… «διανομή κατ’ οίκων» μετά την «εισβολή» τους στη Βουλή.

Μόνο που αυτό που σήμερα απειλούν δεν είναι απλός «ακτιβισμός» συμβολικού χαρακτήρα - είναι Έγκλημα! Κι αν, παρά την δημόσια προειδοποίηση, τους αφήσουν να το προπαθήσουν, τότε το Ειδικό Δικαστήριο δεν το γλιτώνουν.

Τέλος, οφείλουν να γνωρίζουν, πως το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είχε «περιφρούρηση»!

Και ακόμα μεγαλύτερη «περιφρουρηση» θα έχει το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Κι όσοι την έχουν αναλάβει δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους μπράβους της νύχτας και τους «φουσκωτούς» της ΧΑ.

Όπως φημολογείται – κι όπως φάνηκε, άλλωστε - είναι «άλλοι». Πολύ «κατάλληλοι» γι’ αυτή τη δουλειά. Και επαγγελματικά εκπαιδευμένοι για τέτοιες υποθέσεις, στην ξηρά, στη θάλασσα και… κάτω από το νερό, αν χρειαστεί.

Κι αυτοί θα κάνουν τη «δουλειά τους» αθόρυβα χωρίς να χυθεί αίμα.

Να ξέρουν τα καλόπαιδα που ετοιμάζονται, ότι θα βρεθούν δεμένα χειροπόδαρα δίχως να το καταλάβουν!

Και να ξέρουν και οι αστυνομικοί διευθυντές, ότι θα αναγκαστούν να τους παραλάβουν δεμένους, μπροστά στον κόσμο.

Αφού τους βγάλουν τις κουκούλες και τους δούν οι πάντες.

Κι όταν τους παραλάβει η αστυνομία, θα δικαστούν υποχρεωτικά - με διαδικασία αυτόφορου μάλιστα - για να μάθει όλη η Ελλάδα ποιοι είναι, από ποιους «καθοδηγούνται», ποιοι τους «καλύπτουν» και πόσα παίρνουν.

Κι αν πάλι αρνηθεί να τους παραλάβει η αστυνομία, τότε θα τους αφήσουν εκεί δεμένους πεισθάγκονα να τους «περιεργάζεται» ο κόσμος. Που δεν θα έχει και τις καλύτερες «διαθέσεις» απέναντί τους.

Ας έλθουν λοιπόν, αν έχουν τα κότσια!

Ο κόσμος που θα κατέβει να διαδηλώσει δεν έχει τίποτε να φοβηθεί! Αλλά αν κάποιοι πάνε να παίξουν το βρόμικο ρόλο του «προβοκάτορα», δεν θα «καλοπεράσουν»!

Πως το είχε πει κάποτε ο «γέρος της δημοκρατίας», Γεώργιος Παπανδρέου;

--Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες!

Έτσι ακριβώς. Και λίγο χειρότερα...

Γιατί αρκετά κράτησε αυτό το μασκαρηλίκι…

* Και υπάρχει και το τελευταίο που κάνει μια κυβέρνηση, όταν βλέπει να απομονώνεται από τον κόσμο:

Να τον βρίζει ανοικτά!

Τοτε οι αυταρχικοί γίνονται τυραννίσκοι…

Τι μας λένε σήμερα; Πώς όσοι πάνε στα Συλλαλητήρια είναι, λέει... «χουντικοί»!

Έλα όμως που σε προχθεσινή δημοσκόπηση φάνηκε πως η μεγάλη πλειονόητα του Ελληνικού λαού (60% περίπου) διαφωνεί με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ! Ενώ ακόμα μεγαλύτερη πλειονόητα (70%) συμφωνεί με τα Συλλαλητήρια…

Και περιθώρια να αμφισβητήσουν αυτή τη μέτρηση ΔΕΝ έχουν, αφού το Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που από την αρχή του δεν το στήριξε κανείς και το πολέμησαν οι περισσότεροι, μάζεψε αληθινή λαοθάλασσα.

Κι αυτό της Αθήνας που το στηρίζουν πλέον όλοι, θα σηκώσει αληθινο τσουνάμι…

Άρα η μέτρηση είναι σωστή!

Κι ακόμα, αν τη δείτε πιο προσεκτικά, η πλειονόητα του κόσμου όλων των κομμάτων στηρίζει τα Συλλαλητήρια! Ακόμα και όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015!

Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση:

Δεν πάει απλώς σε «σύγκρουση με όλους τους άλλους». Χτυπάει όλο τον κόσμο - ακόμα και τον δικό του!

Δεν πάει σε «μετωπική» με τους αντιπάλους του…

Πηγαίνει ολοταχώς να «στουκάρει» σε τοίχο!

Δεν πάει να «διχάσει» τον Ελληνικο λαό…

Τον ενώνει – ενώνει όλους τους Έλληνες - εναντίον του!

Και μετά το Συλλαλητήριο της Κυριακής η εικόνα θα είναι ακόμα χειρότερη για το ΣΥΡΙΖΑ…

Όλα τα υπόλοιπα εδώ και τρία χρόνια – η οικτρή του «διαπραγμάτευση» το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι αλλεπάλληλες «κολοτούμπες» του μετά, η αχρείαστη λιτότητα που έφερε, η υπερφορολόγηση (ενώ είχαν αρχισει προηγουμένως να μειώνονται οι φόροι), το νέο μνημόνιο (ενώ βγαίναμε από τα μνημόνια), η αλλεπάλληλες περικοπές και οι πλειστηριασμοί, όλα αυτά δημιούργησαν δυσφορία στον κόσμο.

Με τον τρόπο που χειρίστηκαν το Σκοπιανό, η δυσφορία μετατράπηκε σε οργή. Και γενικεύθηκε.

Ήδη οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν, πως η «ψαλίδα» με τη ΝΔ όχι μόνο παραμένει μεγάλη, αλλά άρχισε ξανά να ανοίγει!

Μετά την Κυριακή θα καταλάβει ο Τσίπρας τη μεγαλη διαφορά ανάμεσα στη «βουβή δυσφορία» του κόσμου και την παλλαϊκή ΟΡΓΗ!

Νόμιζε, αυτάρεσκα, πως «σαλαγάει πρόβατα»

Και τώρα τα πρόβατα δεν τον ακούν πια…

Στρέφονται εναντίον του κι αρχίζον σιγά-σιγά να γρυλλίζουν σαν λύκοι!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail