Ηρωίδα Κούρδισσα περικυκλώθηκε από Τούρκους στο Αφρίν - Επέλεξε το θάνατο και τους πήρε όλους μαζί της

Freepen.gr - Μια νεαρή γυναίκα, η Avesta Khabur που πολεμούσε στις τάξεις της κουρδικής πολιτοφυλακής της YPG ανατινάχθηκε σκοτώνοντας αρκετούς Τούρκους στρατιώτες στο Αφρίν της Συρίας.

Πηγές του αραβικού almasdarnews σημειώνει ότι η Avesta Khabur προέβη σε αυτήν την ενέργεια σε μια προσπάθεια αναχαίτισης μια επίθεσης του τουρκικού στρατού με άρματα μάχης.

Το περιστατικό λέγεται ότι έλαβε χώρα στο χωριό Hemmam και ότι είχε ως αποτέλεσμα η Avesta να προκαλέσει το θάνατο πολλών Τούρκων στρατιωτών και την καταστροφή ενός άρματος μάχης.

Οι πηγές είναι ασαφείς σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες η Avesta Khabur πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι πρόκειται για επιχείρηση όπως αυτές των εξτρεμιστών του ισλάμ.

Αν οι αναφορές είναι αληθινές τότε μάλλον είναι η Avesta πιθανότατα βρέθηκε περιτριγυρισμένη από τις δυνάμεις του εχθρού και - χωρίς να έχει πλέον έξοδο διαφυγής - προχώρησε στην αυτοκτονική επίθεση εναντίον του τουρκικού στρατού.

Αντίστοιχες κινήσεις είχαμε ζήσει και στις αρχές της μάχης του Κομπάνι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail