Κρυφές διαπραγματεύσεις και συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ για το Ιράν

© AP Photo/ Oded Balilty
Freepen.gr - Ένα μνημόνιο κατανόησης για την αντιμετώπιση της λεγόμενης «απειλής του Ιράν» φέρεται πως υπογράφθηκε από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Ισραηλινό κανάλι 10 αναφέρει το Sputnik News.

Οι πλευρές υπέγραψαν το έγγραφο στις 12 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Λευκό Οίκο μεταξύ του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας H.R. McMaster και του ισραηλινού ομόλογου Meir Ben-Shabbat.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν να σχηματίσουν τέσσερις κοινές ομάδες εργασίας για να αντιμετωπίσουν τις δραστηριότητες του Ιράν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της επιρροής της Τεχεράνης στη Συρία και της υποστήριξής της προς τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ.

Η διακοπή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν όσο και του αντίστοιχου των βαλλιστικών πυραύλων θα είναι επίσης στο ραντάρ των ομάδων αυτών, ανέφερε η έκθεση Channel 10.

Ανέφερε επίσης ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του Ισραήλ δήλωσαν ότι ο στόχος του μνημονίου είναι να μετατοπιστούν οι κινήσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump σχετικά με το Ιράν, που περιγράφονται στη ομιλία του στις 13 Οκτωβρίου, σε πιο ρεαλιστικά βήματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail