Μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την Πολωνία - Στα σκαριά η απόκτηση 32 F-35 και νέων κινητών ραντάρ αεράμυνας

Freepen.gr - Μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα στα σκαριά για την Πολωνία η οποία προχωρά στην ανανέωση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών της αλλά και των ραντάρ που χρησιμοποιεί η αεράμυνά της.

Σύμφωνα με το defence24.pl η Πολωνία εξετάζει την απόκτηση 32 αεροσκαφών 5ης γενεάς F-35 για να σχηματίσει δύο μοίρες. Επί του παρόντος η Πολωνία διαθέτει MiG-29 και Su-22 από την εποχή της ΕΣΣΔ.

Ωστόσο, νωρίτερα φέτος, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Αντόνι Μαϊκιέβιτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας μπορεί να αγοράσει μεταχειρισμένα αεροσκάφη F-16 για την πολεμική αεροπορία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το αεροσκάφος θα αναθεωρηθεί και θα αναβαθμιστεί από την πολωνική κρατική αμυντική βιομηχανία.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι στην ιστοσελίδα της Πολωνικής Επιθεώρησης Εξοπλισμού σημειώνεται η ανάγκη να αναβαθμιστεί η Πολεμική Αεροπορία της χώρας με αεροσκάφη πολλαπλών αποστολών ενάντια στην αεροπορική δύναμη του εχθρού και καθήκοντα που εκτελούνται για την υποστήριξη των χερσαίων, θαλάσσιων και ειδικών επιχειρήσεων.

Εκτός όμως της απόκτησης του νέου μαχητικού αεροσκάφους της Πολωνικής Αεροπορίας, προχωρά η απόκτηση 11 επιπλέον κινητών ραντάρ επιτήρησης NUR-15M (TRS-15M).

Το NUR-15M είναι ένα τρισδιάστατο απεικόνισης ραντάρ επιτήρησης σχεδιασμένο για την Πολωνική Πολεμική Αεροπορία. Μπορεί να ανιχνεύσει παράκτιους πυραύλους σε ακτίνα 240χλμ και πολεμικά αεροσκάφη σε 200χλμ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail