Στη χώρα του survivor και των καναπέδων φτιάχνουν νέο Σύνταγμα στα μέτρα τους οι δανειστές

Του Μιχάλη Χαιρετάκη

Τον τελευταίο καιρό ανακινείται πάλι το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Ήδη τους τελευταίους μήνες έχουν μπει δημόσια τα ερωτήματα σχετικά με το που θέλουν να κινηθεί η συνταγματική αναθεώρηση.

Να δούμε κάποια απο αυτά, σε παρένθεση ο δικός μου σχολιασμός.

Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει ναγίνεται:άρθρο 32
α. Με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή (όπως προβλέπει το Σύνταγμα)
β. Απευθείας από το λαό
γ. Από το λαό,αν δεν επιτευχθεί η αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή, χωρίς τη διάλυσή της.
δ. Από ειδικό σώμα εκλεκτόρων που θα απαρτίζεται από βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους.
ε. Από την Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 2/3 στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και εφόσον δεν επιτευχθεί η εκλογή με απλή πλειοψηφία στην τρίτη ψηφοφορία για να αποφευχθεί η διάλυση της Βουλής.
στ. Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ

(Προφανώς οι δανειστές προβλέποντας τις αδύναμες κυβερνήσεις που θα προκύπτουν λόγω των πρωτοφανών μέτρων εξαθλίωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη, θέλουν κάποιον να αναθέτει το σχηματισμό θνησιγενών κυβερνήσεων, για ένα μεγάλο διάστημα 5 ετών ή 6 ετών , χωρίς να γίνονται ξανά εκλογές, Οι εκλογές εμπεριέχουν πάντα τον κίνδυνο ατυχήματος και αυτό θέλουν να αποφύγουν οι δανειστές χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να "φροντίζουν" συνεχώς ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να μην είναι αντίθετο στα σχέδιά τους.)


Στην περίπτωση που θεωρείτε ότι το Σύνταγμα θα πρέπει να επεκτείνει τα ασυμβίβαστα με τη βουλευτική ιδιότητα, ποια από τα παρακάτω, κατά τη γνώμη σας, θα πρέπει να συμπεριλάβει:
αρ. 57 Σ
α. Το ασυμβίβαστο βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας
β. Το ασυμβίβαστο βουλευτικής και οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας
γ. Τα δύο παραπάνω
δ. Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ

(Ο σκοπός εδώ προφανής του α, να υπάρχουν "τεχνοκράτες" υπουργοί που θα διορίζονται ουσιαστικά για να σχεδιάζουν και να υλοποιούν τις μνημονιακές πολιτικές των υπουργείων χωρίς πολιτικό κόστος μιας και θα ψηφίζονται απο τον λαό)


Θεωρείτε ότι το Σύνταγμα θα πρέπει να κατοχυρώνει ρητά ως διακριτές μορφές αυτοδιοίκησης με ειδικό καθεστώς οργάνωσης και λειτουργίας:άρθρο 102
α. Τη μητροπολιτική διοίκηση
β. Τα νησιωτικά συμπλέγματα
γ. Τα δύο παραπάνω
δ. Κανένα από τα παραπάνω
ε. Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ

(Τα νησιά αποτελούν πολύτιμο φιλέτο για τους δανειστές και λογικά επιθυμούν τη διαφορετική μορφή οργάνωσης και λειτουργίας, αυτοδιοίκησης όπως λέει, μετατρέποντας τη χώρα απο ενιαία σε ομοσπονδία αυτοδιοίκητων κρατιδίων, κάτι αντίστοιχο με την παλιά Γιουγκοσλαβία, με άγνωστες συνέπειες, αυτονόμησης και διαμελισμού στο μέλλον)

Θεωρείτε ότι θα πρέπει να ανατεθεί συνταγματικά αρμοδιότητα σε κάποιο ανώτατο δικαστήριο να απαγορεύει τη συμμετοχή στις εκλογές πολιτικού κόμματος που παραβιάζει τον ποινικό νόμο; άρθρο 29
α. Ναι
β. Όχι
γ. Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ

(Πονηρή διάταξη που θα αποφασίζουν δικαστήρια τη συμμετοχή ή όχι κομμάτων ανάλογα με το αν είναι ή όχι αρεστά στους δανειστές)

Θεωρείτε ότι το Σύνταγμα θα πρέπει να θεσπίσει περιορισμούς και απαγορεύσεις αναφορικά με την οργάνωση και τις μορφές δράσης των κομμάτων; άρθρο 29
α. Ναι
β. Όχι
γ. Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ

(Οι κανόνες που με βάση αυτούς θα αποφασίζουν τα δικαστήρια απαγορεύσεις κομμάτων. Ολόκληρα κόμματα θα τίθονται εκτός νόμου)

Θεωρείτε ότι το Σύνταγμα θα πρέπει άρθρο 51, 102:
α. Να προβλέψει τη δυνατότητα αναγνώρισης των δικαιωμάτων του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς υπό προϋποθέσεις σε όλες τις εκλογές (βουλευτικές, περιφερειακές, δημοτικές)
β. Να προβλέψει τη δυνατότητα αναγνώρισης των δικαιωμάτων του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς υπό προϋποθέσεις μόνο στις δημοτικές εκλογές
γ. Να μην αναγνωρίσει κανένα εκλογικό δικαίωμα στους αλλοδαπούς
δ. Δεν ξέρω/δεν απαντώ

(Εδώ φαίνεται η πονηρή σκέψη , να δοθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς σε καθοριστικές αναμετρήσεις, ακόμα και σε βουλευτικές εκλογές, για να υπάρχει αλλοίωση της βούλησης του λαού. Φανταστείτε μελλοντικά ψηφοφορίες για την απόσχιση ομόσπονδων κρατιδίων απο τη χώρα)

Το Σύνταγμά μας προβλέπει ότι μεταξύ άλλων βασικός σκοπός της παιδείας είναι και η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης. Θεωρείτε ότι ηδιάταξη αυτή θα πρέπει:άρθρο 16
α. Καταργηθεί
β. Να παραμείνει ως έχει
γ.Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ

( Η παράγραφος 2 που ζητάει να καταργηθεί, γράφοντας πονηρά περί θρησκευτικής συνείδησης αναφέρει ακριβως:
2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
Τα συμπεράσματα δικά σας)

Θεωρείτε ότι το Σύνταγμα πρέπει να εξακολουθεί να ρυθμίζει το καταρχήν καθεστώς διοίκησης της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ιησού:άρθρο 3
α. Ναι
β. Όχι
γ.Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ

(Δεν υπάρχει Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Ιησού αλλά του Χριστού, ο συντάξας την ερώτηση ή έχει άγνοια ή βγάζει καντήλες οταν είναι να γράψει το όνομα του Χριστού, Δεν τους έπιασε φυσικά ο πόνος για το ποιος θα ρυθμίζει το καθεστώς διοίκησης αλλά θέλουν να καταργήσουν την παράγραφο 2 που αναφέρει:2. Tο εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Kράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου. Ειναι το αυτοδιοίκητο του Αγίου ¨Ορους και το ειδικό νομικό καθεστώς ιερών χώρων όπως πχ τα Μετέωρα)

Θεωρείτε ότι το Σύνταγμα θα πρέπει να αναγνωρίζει δικαιοδοτική αρμοδιότητα άρθρο 87:
α. μόνο για τα δικαστήρια
β. στα δικαστήρια και σε άλλα δημόσια όργανα που τα μέλη τους απολαμβάνουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας
γ. στα δικαστήρια , σε δημόσια όργανα που τα μέλη τους απολαμβάνουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας και σε ιδιωτικούς φορείς που στελεχώνονται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και επιστημονικής γνώσης
δ. Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ

(Στο Σύνταγμα πλέον θα νομιμοποιήσουν τις μελλοντικές αποφάσεις της TTIP και CETA με τις οποίες ιδιωτικές εταιρείες ή λόμπυ, με αποφάσεις ιδιωτικών δικαστηρίων, τα οποία θα λειτουργούν παράλληλα με το σύστημα δικαιοσύνης θα αξιώνουν αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ή δισεκατομμυρίων ευρώ, οταν κρίνουν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους από τη νομοθεσία ή το ρυθμιστικό πλαίσιο,)

Το Σύνταγμα μας κατοχυρώνει καταρχήν τα κοινωνικά δικαιώματα μόνο για τους έλληνες πολίτες . Θεωρείτε ότι η εγγύηση τους θα πρέπει να αναγνωριστεί και για όσους διαμένουν στη χώρα μας;
α. Ναι
β. Όχι
γ.
Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ

(Τα κοινωνικά δικαιώματα είναι οικονομικές κυρίως παροχές που προκύπτουν απο την κοινωνική δικαιοσύνη την οποία υπηρετούν, αυτό που σημαίνει οτι θα υπάρχει εγγύηση για όλους που διαμένουν στη χώρα μας, προφανώς χωρίς να υπάρχουν επιπλέον κονδύλια λόγω της οικονομικής κατάστασης. ¨Ετσι τα κοινωνικά δικαιώματα θα καταντήσουν σε μια μορφή ελεημοσύνης, μοιράζοντας τα ίδια κονδύλια για παροχές σε πολλαπλάσιους δικαιούχους)

Για ποιά από τα παρακάτω βασικά κοινωνικά αγαθά και κοινωνικές υπηρεσίες πιστεύετε ότι το Σύνταγμα πρέπει να κατοχυρώνει καθολικό δικαίωμα πρόσβασης:(προσοχή!!! Δυνατότητα περισσότερων επιλογών α έως στ.)
α. Νερό
β. Ενέργεια
γ.Στέγη
δ. Παιδεία
ε. Υγεία
στ. Τηλεπικοινωνίες
ζ. Κανένα από τα παραπάνω

(Εδώ εξισώνει πονηρά το νερό με την ενέργεια, τη στέγη, την παιδεία και την υγεία με τις τηλεπικοινωνίες.Δεν βάζεις αχταρμά όλα μαζί τα παραπάνω, εκτός αν έχεις άλλους κρυφούς σκοπούς.Επίσης άλλο είναι η κατοικία και άλλο η στέγη,)

Θεωρείτε ότι στα βασικά κοινωνικά αγαθά υγεία, παιδεία και στέγη πρέπει να κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα
η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση :
α. Καθολικά, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης
β. Σε όσους δε διαθέτουν τα οικονομικά μέσα
γ. Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ

(Εδώ φαίνονται καθαρά οι σκοποί της προηγούμενης ερώτησης, αφού το νερό διαχωρίζεται απο τα βασικά κοινωνικά αγαθά και δεν αναφέρεται. Φυσικά τι σόι ελεύθερη και δωρεάν θα είναι για παράδειγμα η υγεία, η παιδεία και η στέγη χωρίς τους ανάλογους πόρους που δεν υπάρχουν, είναι απορίας άξιον)

Θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρχει Συνταγματική πρόβλεψη ώστε η αρχή της αλληλεγγύης να διέπει το σύνολο των πολιτικών του κράτους (κοινωνικών, οικονομικών, φοροδοτικών, περιφερειακών):
α. Ναι
β. Όχι
γ.Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ

(Μετάφραση: ¨Οσοι έχουν ακόμα θα πληρώνουν και για τους υπόλοιπους που δεν έχουν για να μην εξαθλιωθούν απότομα μερικοί, αλλά σταδιακά όλοι μαζί)

Θεωρείτε ότι θα πρέπει να κατοχυρώνεται συνταγματικά η προστασία από το κράτος κάθε μορφής ζωής καθώς και η ευζωία των ζώων, ως στοιχείο πολιτισμού :
α. Ναι
β. Όχι
γ.Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ

(Εδώ γελάμε πικρά. Αν κάποιος θέλει να δεί στοιχεία πολιτισμού, μπορεί να κάνει μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας, απο τα σκουπίδια και τις αφίσσοκολλήσεις, μέχρι τα συνθήματα και τις καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας)

Ποια από τις παρακάτω αρχές θεωρείτε ότι θα πρέπει να κατοχυρωθούν συνταγματικά
άρθρο106;
α.η αρχή της ανταγωνιστικότητας
β.η αρχή της επιχειρηματικότητας
γ.η αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού
δ.η αρχή της ιδιωτικής οικονομικής πρωτοβουλίας
ε.η προστασία των επενδύσεων
στ. όλες οι παραπάνω
ζ. καμία από τις παραπάνω

(Να μην πάει τζάμπα και η συνάντηση με τον ΣΕΒ. Να κατοχυρωθεί η προστασία των επενδύσεων; Δηλαδή; Σε περίπτωση που ο επενδυτής χάνει απο την επένδυση να πληρώνει το κράτος ή μήπως να ισχύουν άλλοι νόμοι,πιο ευνοϊκοι για τους επενδυτές οπως πχ σε χώρες όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Μαρόκο και η Τυνησία;)

Ποιοι από του παρακάτω δημοσιονομικούς κανόνες θεωρείτε ότι πρέπει να κατοχυρωθούν συνταγματικά;
α. ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός (χρυσός κανόνας)
β.η θέσπιση ανώτατου ορίου ως προς τα ελλείμματα
γ.ο καθορισμός ανώτατου ορίου δανεισμού σε καθορισμένο ποσοστό του ΑΕΠ
δ. όλοι οι παραπάνω
ε. κανένας από τους παραπάνω

(Εδώ ο σκοπός προφανής, να περάσουν με νόμο όσα επιβάλλουν στις συναντήσεις στα ξενοδοχεία, ώστε η οικονομική υποδούλωση να είναι πλέον συνταγματικά νομοθετημένη)

Το Σύνταγμα παρέχει αυξημένη προστασία στα κεφάλαια που επενδύονται από το εξωτερικό και προβλέπει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για τους εφοπλιστές. Θεωρείτε ότι το Σύνταγμα θα πρέπει: άρθρο 107
α. να διατηρήσει την αυξημένη προστασία μόνο για τα κεφάλαια που επενδύονται από το εξωτερικό
β. να διατηρήσει μόνο την ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για τους εφοπλιστές
γ. να διατηρήσει την αυξημένη προστασία για τα κεφάλαια που επενδύονται από το εξωτερικό και την ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για τους εφοπλιστές
δ. να καταργήσει την αυξημένη προστασία για τα κεφάλαια που επενδύονται από το εξωτερικό και την ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για τους εφοπλιστές
ε. Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ

(Το να προσπαθείς να καταστρέψεις έναν κλάδο που φέρνει συνάλλαγμα στη χώρα κατ' απαίτηση των δανειστών, δεν είναι ηλιθιότητα, είναι το λιγότερο προδοσία. Δεν υπάρχει καμμιά λογική στην αλλαγή αυτού του άρθρου του Συντάγματος, παρα μόνο η τυφλή υποταγή στις ορέξεις των δανειστών που πλέον υπαγορεύουν το Σύνταγμα)

Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να την αφήσουμε στα χέρια μνημονιακών κομμάτων. Το οτι είναι αδίστακτοι έχει φανεί πάρα πολλές φορές για να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους και δε θα διστάσουν μια απαίτηση του λαού για καλύτερο Σύνταγμα να την μετατρέψουν σε πλήρη υποδούλωση και με τη σφραγίδα του Νέου Συντάγματος.

Ο Βενιζέλος μπορεί να φοβάται για τους δικούς του λόγους,αλλαγές στις οποίες ο ίδιος δε θα έχει λόγο, το πιο πιθανό είναι να είναι ο επόμενος μετά τον Ακη και τον Παπαντωνίου. Η αρένα θέλει αίμα, για κατευνασμό αλλά και για παραδειγματισμό των υπολοίπων. Δεν τον χρειάζονται πια και το γνωρίζει οτι είναι πιθανός στόχος. Τι καλύτερο λοιπόν απο τη μια να αφαιρέσουν ελευθερίες και δικαιώματα με τις νέες διατάξεις και απο την άλλη να πιάσουν 2-3 παλιούς μνημονιακούς άρχοντες με τις νέεες διατάξεις για να δείξουν οτι το Νέο Σύνταγμα είναι πολύ καλύτερο του παλιού.

Ιστορικά ελεύθερα Συντάγματα προέκυψαν εποχές μετά απο σκοτεινές περιόδους και όχι καταμεσης περιόδων πλήρης υποδούλωσης.

Το σημερινό Σύνταγμα δεν είναι τέλειο, απέχει πολύ απο αυτό. Προστατεύει όμως ακόμα τους ανήμπορους , την υγεία, την παιδεία , την ασφάλεια, το δικαίωμα στην εργασία. στην κατοικία. Το έκτρωμα που θα ψηφίσουν δωσιλογικές κυβερνήσεις , μη γελιέστε δε θα είναι καλύτερο, θα είναι στα μέτρα των δανειστών, όπως φαίνεται παραπάνω.

Nαι το σημερινό Σύνταγμα πάσχει σε πολλά σημεία , όμως στη θέλησή μας να γίνει καλύτερο μην επιτρέψουμε να ασελγήσουν σε αυτό που υπάρχει σήμερα και να παραδωσουν και εφαρμόσουν ενα μνημονιακό τερατούργημα που θα το βαφτισουν Νέο Σύνταγμα.

Εμπιστευόσαστε μήπως αυτούς που έκαναν δημοψήφισμα, με ένα θολό και κατάπτυστο όπως διατυπώθηκε πονηρά ερώτημα και στο τέλος έκαναν αυτό που εκείνοι ήθελαν;

Κοιτάξτε γύρω σας τους πολιτικούς που κυβερνούν και όσους βρίσκονται σήμερα στη βουλή εκπροσωπώντας σας, τους εμπιστεύεστε να αλλάξουν το Σύνταγμα με κάτι άλλο; Πιστεύετε οτι αυτοί που ψηφίζουν κατα πλειοψηφία μνημόνια θα ψηφίσουν κάτι που θα αλλάξει το Σύνταγμα και θα το κάνει καλύτερο; Βλέπετε τα άρθρα που συζητούνται για να αλλάξουν άλλωστε.

Οι δανειστές επιθυμούν αυτή τη στιγμή αλλαγή και Νέο Σύνταγμα, όχι για τους λόγους που θέλουν πολλοί αλλοι και εγώ μέσα σε αυτούς, αλλά γιατί θα μηδενιστεί έτσι κάθε φόβος τους οτι θα προσφύγουμε σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή δικαστήρια και θα καταδικαστούν οι μνημονιακοί άρχοντες που παραβίασαν κατάφωρα το Σύνταγμα με αποτέλεσμα να βγούν στο φώς όλα όσα άνομα έγιναν την τελευταία 7ετία. Χρειάζονται μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ και αυτή θα είναι το Νέο Σύνταγμα.

Με τα μνημόνια το αρχικό χρέος, του κράτους προς ξένους ιδιώτες που θα μπορούσε να θεωρηθεί απεχθές , έγινε δάνεια απο ξένα κράτη τα οποία μεταφέρθηκαν στους ώμους των Ελλήνων πολιτών κάνοντας το Σύνταγμα σουρωτήρι και τα αρχικά δάνεια εξαφανίστηκαν πια και δεν μπορούν εύκολα να εντοπιστούν.

Αλλά και να εντοπιστούν μελλοντικά τι να πείς; Οτι πήραμε δάνειο για να χτιστεί πχ το έκτρωμα Καλατράβα που σαπίζει τώρα άχρηστο; Το οτι πήραμε δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων για εξοπλισμό του ΟΣΕ που πουλήθηκε 45 εκατομμύρια ελεύθερος χρεών; Και μας μείνανε τα δάνεια να τα ξεπληρώνουμε πολλαπλάσια όχι πια στις προμηθεύτριες εταιρείες αλλά σε κράτη της ΕΕ που με το έτσι θέλω τους μοίρασαν τα χρέη μας;

Με την Συνταγματική Αναθεώρηση το Νεο Σύνταγμα που θα γραφτεί καθ' υπόδειξη των δανειστών, θα δέσει τη χώρα χειροπόδαρα στο άρμα τους, θα την κάνει τριτοκοσμική μπανανία, προτεκτοράτο,επίσημα πια, θα νομιμοποιήσει όλα όσα τώρα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ γίνονται σε βάρος άρθρων του Συντάγματος και είναι τόσο εξόφθαλμο αυτό που τους ανησυχεί πολύ.

Ας μην πέσουμε λοιπόν στην παγίδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail