Ξεκίνησε ο τραπεζικός πανικός στην Ιταλία; Αναφορές για άδεια ΑΤΜ - Φυτίλι η δήλωση Dijsselbloem;

Στρατής Μαζίδης
(twitter:@SMazidis)

Η ιστοσελίδα του οικονομικού αναλυτή Martin Armstrong δημοσιεύει πως έχει αναφορές αναγνωστών από την Ιταλία σύμφωνα με τις οποίες τα ΑΤΜ στη γειτονική χώρα αδειάζουν.

Όπως σημειώνει γλαφυρά ο Armstrong, το bank run στην Ιταλία ξεκινά.



Η δημοσίευση γνωρίζει ήδη μεγάλη διάδοση στα κοινωνικά δίκτυα ενώ πλέον αναπαράγεται και από άλλα ξένα ΜΜΕ.

Η εξέλιξη αυτή εφόσον επιβεβαιωθεί, έρχεται να δικαιώσει τα όσα σημειώναμε μόλις το Σάββατο στη Freepen.gr στο άρθρο μας Το σπασμένο τακούνι της Ιταλικής Μπότας γκρεμοτσακίζει και δίνει τη χαριστική βολή στην Ευρωζώνη; 

Σε αυτή την κατεύθυνση σίγουρα συμβάλλουν και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος έρχεται να βάλει πάγο στις προσδοκίες της Ιταλίας για μια παραδοσιακού τύπου διάσωση των τραπεζών με bail-out.

Ο Ολλανδός σχολίασε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις ιταλικές τράπεζες. Πιο ενδιαφέρουσα ήταν η επιμονή του ότι:

«Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν τραπεζίτες που λένε "χρειαζόμαστε περισσότερο δημόσιο χρήμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας" και θα αντισταθώ πολύ έντονα επειδή αυτό, χτυπά ξανά και ξανά το φορολογούμενο. Τα προβλήματα με τις τράπεζες πρέπει να διευθετηθούν στις τράπεζες και από τις τράπεζες».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σχολιάσε μάλιστα την ευκολία με την οποία οι τραπεζίτες ζητούν δημόσιους πόρους για να λύσουν τα προβλήματα ως πολύ προβληματική.

Μια φορά πάντως τα προβλήματα για την Ιταλία ξεκίνησαν. Είναι πολλά και σύνθετα σχηματίζοντας ένα Γόρδιο Δεσμό που μόνο η λιρέτα μπορεί να επιλύσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail