Αποκάλυψη: Ο Ερντογάν έχει κλειδώσει 1.500 αμερικάνους στο Ιντσιρλίκ και πολιορκεί τη βάση με τις πυρηνικές κεφαλές - Που στοχεύει

Στρατής Μαζίδης
twitter.com/SMazidis

Αποκάλυψη, κυριολεκτικά βόμβα, είναι αυτή που κάνει η ισραηλινή αμυντική ιστοσελίδα debka σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στη νοτιοανατολική Τούρκια, τους αμερικανούς αεροπορούς κι αξιωματούχους και τα πυρηνικά όπλα.

Περίπου 1.500 στελέχη της Αεροπορίας των ΗΠΑ μαζί με τις οικογένειές τους έχουν κλειδωθεί στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, μαζί με ένα απόθεμα τακτικών πυρηνικών βομβών από το περασμένο Σάββατο όταν ο Ερντογάν κατέστειλε την απόπειρα πραξικοπήματος και έκτοτε δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία αεροπορική επιδρομή από το αεροδρόμιο σε βάρος της ISIS στο Ιράκ και τη Συρία.

Κι εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως πριν από λίγους μήνες είχαμε δημοσιεύσει στη Freepen.gr την είδηση πως οι ΗΠΑ αποσύρουν από το Ιντσιρλίκ προσωπικό το οποίο δεν ήταν απολύτως απαραίτητο για λόγους ασφαλείας.

Η debka κλιμακώνει την ανάλυσή της υποστηρίζοντας πως αυτή η έκτακτη κατάσταση με βάση στρατιωτικές πηγές της συνιστά μια εικονική αιχμαλωσία του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού και των οικογενειών τους και εκτιμά πως το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μεταξύ του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του Ερντογάν. 

Αυτό που αναδεικνύει η ανάλυση είναι το αξιοπερίεργο πως κανένας Αμερικανός αξιωματούχος, ούτε καν όσοι αντιπολιτεύονται τον Ομπάμα, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ανέδειξε δημόσια στην ιδιάζουσα αυτή αιχμαλωσία των αμερικανών στη βάση του Ιντσιρλίκ και μάλιστα από μια σύμμαχη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ.

Οι ισραηλινοί σημειώνουν πως τα όσα διαδραματίζονται στην ευαίσθητη βάση του Ιντσιρλίκ απασχόλησαν μόνο ορισμένα ΜΜΕ, ιδίως ρώσικα όσον αφορά την είσοδο κι έρευνα τούρκων ανακριτών σε αυτή.

Κατά τη διάρκεια της μαζικής εκκαθαριστικής επιχείρησης που διεξάγεται από τον Ερντογάν σε κάθε γωνιά της χώρας, εκατοντάδες αστυνομικοί που συνόδευσαν ανακριτές από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Γενική Εισαγγελέα ήταν οι μόνοι άνθρωποι που τους επετράπη να εισέλθουν στην στρατηγική αεροπορική βάση, από όπου κανείς δεν μπορεί να εξέλθει, ει μη μόνο σε έκτακτης ανάγκης περιπτώσεις και μετά από συντονισμό με τις τουρκικές αρχές.

Η βάση η οποία φιλοξενεί τακτικές πυρηνικές βόμβες βαρύτητας B61 τελεί υπό εικονική (ή μήπως κανονική;) πολιορκία από μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Ένα σημαντικό στοχείο που αναδεικνύεται στο ρεπορτάζ και πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι η βάση στερείται κανονικής ηλεκτροδότησης για αρκετές ημέρες καλύπτοντας τις ανάγκες της με γεννήτριες που σύντομα όμως θα ξεμείνουν από καύσιμα. 

Η ιστοσελίδα πηγαίνει τολμηρά ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίζει πως η πολιορκία της βάσης και των αμερικανών που βρίσκονται ουσιαστικά κρατούμενοι σε αυτή, αποτελεί μέθοδο πίεσης του Ερντογάν για να αναγκάσει την Ουάσιγκτον να εκδώσει το Φετουλάχ Γκιουλέν,  τον οποίο κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα από την Πενσυλβάνια.

Τα θύματα της στρατηγικής εκβιασμού του Ερντογάν είναι αρκετές μονάδες των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στο Ιντσιρλίκ κάτω από την εντολή της μοίρα και περιλαμβάνουν μονάδες μηχανικού, επικοινωνίες, logistics, έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας,  στρατιωτικό νοσοκομείο με ιατρικές και λειτουργικές εγκαταστάσεις, αεροπορικές μεταφορές και άλλα.

Ο διοικητής της τουρκικής μοίρας και της άσης, ταξίαρχος Μπεκίρ Ερκάν, βρίσκεται υπό κράτηση, κατηγορούμενος για συμμετοχή στο πραξικόπημα δίνοντας εντολή σε αεροσκάφη κι ελικόπτερα να μετάσχουν στις επιχειρήσεις, την εξαφάνιση μεγάλου αριθμού σκαφών και τη διαφυγή του ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη.




Ωστόσο, οι φόβοι για την τύχη των εγκλωβισμένων αμερικανών στο Ιντσιρλίκ καθώς και των πυρηνικών όπλων επιδεινώθηκαν από τις παρατηρήσεις των δύο κορυφαίων αξιωματούχων του καθεστώτος Ερντογάν την Τρίτη.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ υπαινίχθηκε πως οι Αμερικανοί μπορεί να θεωρηθούν ως εταίροι, τουλάχιστον παθητικά, στη συνωμοσία, με σκοπό τη χρήση της βάσης από τους ςυνωμότες για την αποστολή των αεροσκαφών που σταθμεύουν εκεί και τον εξοπλισμό τους για τις αποστολές παρακολούθησης του αεροπλάνου του Ερντογάν και το βομβαρδισμό του Κοινοβουλίου στην Αγκυρα.

Επίσης ο Τούρκος υπουργός Εργασίας, Σουλεϊμάν Σοϋλού, ήταν πιο σαφής στο twitter: "Το πραξικόπημα αυτό έχει την Αμερική από πίσω".

Η προσοχή της κυβέρνησης Ομπάμα σχετικά με το τρομακτικό αδιέξοδο του Ιντσιρλίκ φαίνεται να προέρχεται από το φόβο που μοιράζονται από κοινού Ριάντ, Κάιρο και Ιερουσαλήμ, ότι η σταλινική εκκαθάριση του αυταρχικού Ερντογάν φθάνοντας σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης και όλα τα κοινωνικά στρώματα της τουρκικής κοινωνίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας συνολικής μουσουλμανικής επανάστασηςπου βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία. 

Ακόμη και μια απρόσεκτηέκφραση από την Ουάσιγκτον, σημειώνει η debka, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία. Κάτι θα ξέρει παραπάνω...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail