ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ; "ΜΚΟ" μεταφέρουν παράνομα πρόσφυγες από την Τουρκία!

Φωτογραφία που ανέβασαν στο facebook οι δύο Δανοί αραβικής καταγωγής που είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες
Συνέχεια στις περίεργες υποθέσεις με πρωταγωνιστές μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο δόθηκε χθες, με τη σύλληψη 5 ατόμων από τη Δανία και την Ισπανία, με την κατηγορία ότι διευκόλυναν τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, μάλιστα, έχει ανεβάσει βίντεο στο Facebook, στο οποίο καταγράφεται ολόκληρο το δρομολόγιο δουλεμπορικού σκάφους από τις απέναντι τουρκικές ακτές έως αυτές της Λέσβου.

Πρόκειται για μέλη δύο διαφορετικών ΜΚΟ. Οι δύο, που έχουν υπηκοότητα Δανίας, είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα καταγόμενοι από χώρα της Μέσης Ανατολής, ενώ οι άλλοι τρεις είναι Ισπανοί υπήκοοι, και μάλιστα δηλώνουν πως είναι πυροσβέστες, κρατικοί υπάλληλοι, που βρίσκονται στη Λέσβο εθελοντικά, προκειμένου να παράσχουν υπηρεσίες διάσωσης στους μετανάστες.

Και οι πέντε επέβαιναν χθες το πρωί σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος μιας εκ των δύο οργανώσεων, στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Λέσβου, στο όριο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών υδάτων. Οι εθελοντές πιάστηκαν να ρυμουλκούν βάρκες γεμάτες με μετανάστες και πρόσφυγες, που είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό τις ακτές κοντά στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τους λιμενικούς που τους συνέλαβαν, οι πέντε επιχειρούσαν χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τους επιβαίνοντες μετανάστες, καθώς η θάλασσα ήταν ήρεμη, ενώ οι βάρκες δεν είχαν εμφανίσει κάποια βλάβη ή άλλο πρόβλημα.

Επιπλέον, στην περιοχή έπλεε σκάφος του Λιμενικού, έτοιμο να παράσχει βοήθεια, εφόσον εμφανιζόταν ανάγκη, ενώ δεν είχαν ενημερώσει όπως όφειλαν τις Αρχές για τη δράση τους. Οπως προκύπτει από έρευνα των προσωπικών λογαριασμών τους, οι δύο Δανοί μουσουλμάνοι έχουν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα θρησκευτικού φανατισμού. Ενας από αυτούς, μάλιστα, έχει ανεβάσει σε βίντεο το δρομολόγιο μιας λέμβου με μετανάστες που μεταφέρονται στη Λέσβο. Στο οπτικό υλικό καταγράφεται το δρομολόγιο από την αρχή του, στα τουρκικά παράλια.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ο οποίος απήγγειλε σε βάρος τους κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βοήθεια σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στη χώρα, ενώ τρεις από αυτούς αντιμετωπίζουν επιπλέον την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους μαχαίρια. Μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν αύριο, Σάββατο. Μέχρι τότε κρατούνται στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail