Η Ρωσία ετοιμάζει να χρησιμοποιήσει πυραύλους Iskander στη Μέση Ανατολή;

Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

O Ρωσικός στρατός διεξήγαγε για πρώτη φορά δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων Iskander-M (SS-26 Stone) την ΝΥΚΤΑ από κινητές μονάδες έξω από την πόλη του Όρενμπουργκ, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ο πύραυλος Iskander-M χαρακτηρίζεται από υψηλή κινητικότητα και ευελιξία , καθώς χρειάζεται μόλις 20 λεπτά για να τεθεί το σύστημα σε ετοιμότητα λειτουργίας.

Το πυραυλικό σύστημα Iskander-M χαρακτηρίζεται από υψηλή κινητικότητα και δύναται να εκτοξεύσει πύραυλο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με το βλήμα να ακολουθεί τεθλασμένη και όχι ευθεία τροχιά, για να προσβάλλει το στόχο του προκειμένου να αποφύγει τα αντιβαλλιστικά συστήματα.
Έχει βεληνεκές που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα και χρησιμοποιείται από το ρωσικό πυροβολικό, μπορεί επίσης να φέρει και πυρηνική κεφαλή.
Το σύστημα Iskander-Μ χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή του ακρίβεια και την «φονικότητα» του. Οι ΗΠΑ το θεωρούν ως ένα από τα πέντε πιο απειλητικά ρωσικά οπλικά συστήματα, παγκωσμίως.
Η Ρωσία είχε ήδη προμηθευτεί δεκαέξι συστήματα Iskander-M, από το 2010 με το πρώτο σύστημα να τοποθετείται στην Δυτική Στρατιωτική περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες . Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ανακοινώσει ότι ο ρωσικός στρατός θα προμηθευτεί 120 συστήματα πυραύλων Iskander-M έως το 2016.
Περισσότερα από 50 στελέχη συμμετείχαν στην εκτόξευση του πυραύλου. Στην άσκηση περιλαμβάνονταν περισσότερα από 20 συστήματα στρατιωτικού εξοπλισμού.


«Αξιωματικοί από τις μονάδα πυραύλων Iskander-Μ της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας» εγκαινίασαν νυκτερινή εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων Iskander-Μ κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης στην περιοχή Όρενμπουργκ», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου.

Το πυραυλικό σύστημα 9K720 Iskander-M τέθηκε σε υπηρεσία το 2006 για να αντικαταστήσει το σοβιετικής κατασκευής πυραυλικό σύστημα OTR-23 Oka, που αποσύρθηκε μετά την Συνθήκη μέσου βεληνεκούς Πυρηνικών πυραύλων, μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης.

Θεωρούμε από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,ότι η χρήση πυραύλων αυτού του τύπου θα γίνει πργαματικότητα λίαν συντόμως στην Συρία και την Μέση Ανατολή για να εδραιώσει την ρωσική στρατιωτική παρουσία.

Οι πύραυλοι Iskander δύναται να φέρουν πυρηνική γόμωση κάτι που τους καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστους στο πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών. Όσο για τις βραδινές βολές των Ρώσων θεωρούμε ότι έχουμε απλά μια προσομοίωση του «περιβάλλοντος Συρίας».

pentapostagma.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail