ΝΕΑ ΡΩΣΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ έπληξε τους τζιχαντιστές στη Συρία ακόμη και με καμουφλάζ

Στρατής Μαζίδης

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία (ΡΠΑ) πραγματοποίησε 71 εξόδους και έπληξε 118 στόχους τζιχαντιστών το τελευταίο 24ωραο σε Idlib, Homs, Hama, Aleppo, Damascus και Latakia όπως δήλωσε ο στρατηγός Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου άμυνας και μεταδίδει το πρακτορείο Σπούτνικ.



Ο αριθμός των επιδρομών της ΡΠΑ αυξάνεται καθώς συρρέουν διαρκώς πληροφορίες μέσω διαφόρων καναλιών σχετικά με τη δομή και τις θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία όπως τόνισε ο Konashenkov ο οποίος προσθέτει:

«Όλα τα ρωσικά αεροσκάφη που επιχιερούν από τη βάση στο Hmeymim είναι παντός καιρού και όλες οι επιχειρήσεις διεξάγονται συνεκτικά, αξιόπιστα και αποτελεσματικά».



Επίσης η ΡΠΑ συνεχίζει να εντοπίζει και να εξουδετερώνει καραβάνια με όπλα και πυρομαχικά των τζιχαντιστών.

Ρωσικά Su-24M κατέστρεψαν ένα διοικητήριο των τακφιριστών στο οποίο υπήρχε ακόμη κέντρο επικοινωνίας και μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη Salma στην περιφέρεια της Latakia με τον Konashenkov να προσθέτει πως τα dronew αποκάλυψαν το συγκεκριμένο στόχο.

Αντίστοιχο χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε κέντρο διοίκησης της τζιχαντιστικής ομάδας Jaysh al-Islam (Army of Islam) μαζί με κέντρο επικοινωνίας στα περίχωρα της Δαμασκού όπου είχε ως παράλληλο αποτέλεσμα να καταστεί ανέφικτη η συνεργασία ανάμεσα στις ομάδες των ισλαμιστών.

Παρομοίως τα βομβαρδιστικά Su-24M κατέστρεψαν θέση των τζιχαντιστών σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο στην επαρχία της Aleppo από όπου ήλεγχαν την παράδοση πυρομαχικών και όπλων στους μαχητές.


Επίσης η ΡΠΑ πέτυχε να πλήξει καμουφλαρισμένους στόχους τζιχαντιστών με τον Konashenkov να αποσαφηνίζει ότι επρόκειτο για βάσεις τρομοκρατών, κέντρα μετεπιβίβασης, οχυρά και κέντρα διοίκησης.

Στην περιφέρεια του Idlib ένα στρατηγικής σημασίας καμουφλαρισμένο σημείο τροφοδοσίας πυρομαχικών κατεστράφη από την επίθεση ενός Su-25. Ο στόχος και τρία καμουφλαρισμένα φορτηγά που ανήκαν στους τρομοκράτες, καταστράφηκαν ολοσχερώς.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail