«Καταστρέφετε τη χώρα. Φύγετε!» - «Αφήστε να τη καταστρέψουμε εμείς τώρα!»

Του Αθανάσιου Καρανάσιου

«Καταστρέφετε τη χώρα. Φύγετε!» - «Αφήστε να τη καταστρέψουμε εμείς τώρα!» (Βλ. απώλεια αεροδρομίων και λιμανιών σε πρώτη φάση. Είδατε/ακούσατε να παραιτηθεί κανένας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;)

Η συνημμένη φωτογραφία απεικονίζει την πολιτική υποκρισία. Όλα τα μέσα γίνονται θεμιτά, όταν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για την υφαρπαγή της ψήφου και την κατάληψη της εξουσίας, προκειμένου οι επίδοξοι επιβήτορες να γίνουν χαλίφηδες στη θέση των χαλίφηδων...

Έχει φανεί πλέον ξεκάθαρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα σχέδιο σωτηρίας της χώρας, ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό, παρά μόνο για το πώς θα καταλάβει την εξουσία. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σκληρό Μνημόνιο, για το οποίο, όπως φαίνεται, έχει ήδη δεσμευτεί απέναντι στους «τοκογλύφους» δανειστές, αλλά και με μία σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση. Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα κληθεί να φέρει στη Βουλή μία επώδυνη συμφωνία με «πακέτο» μέτρων ύψους 5 δισ. ευρώ!!!

Και ο Λαός πάντα στην «απέξω». Για ποια «αντιπροσωπευτική» «Δημοκρατία» μιλάμε; Ούτε αντιπροσωπευτική είναι, καθόσον οι Βουλευτές δεν ενεργούν ως εντολοδόχοι, ούτε δημοκρατία, καθόσον δεν υφίσταται λαϊκή κυριαρχία. Για πολιτική «αγυρτεία» πρόκειται και για κοινοβουλευτική ολιγαρχία, που απεικονίζεται σε αριθμούς ως εξής: Εκλογικό αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ 36% επί 63% ψηφισάντων σημαίνει 36% Χ 63% = 23% των εκλογέων.

Στην πρόσφατη όμως πρόταση που κατέβασε η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ για ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και με την οποία ζητούσε ρήξη, αν οι δανειστές επιμείνουν σε ταπεινωτική συμφωνία, από τα 201 μέλη που αριθμεί η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ οι 95 ψήφισαν κατά, ενώ 75 υπέρ της ενσωμάτωσης της τροπολογίας στο κείμενο πολιτικής απόφασης. Βρέθηκε 1 λευκό, ενώ σημειώθηκαν 30 απόντες! Αυτό σημαίνει, ακόμα κι αν δεν λάβουμε υπόψη τους απόντες 95/ (75+95)= 56%.

Κατά συνέπεια 23% Χ 56% = 13%. Τουτέστιν, 13% μόνο του εκλογικού σώματος που εν πολλοίς εξαπατήθηκε κι αυτό, πιστεύοντας το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπέρ της ατιμωτικής διαπραγμάτευσης και κατά της ρήξης!!! Έτσι, ο πολίτης βλέπει την περιφρόνηση με την οποία αντιμετωπίζεται η δική του βούληση από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ, οι οποίες δεν διστάζουν, να παίρνουν τα πιο βάρβαρα μέτρα εναντίον του, χωρίς μάλιστα να διανοούνται να τον ρωτήσουν, έστω με ένα δημοψήφισμα εκ των υστέρων.

Την τελευταία πενταετία ακούσαμε δεκάδες φορές για «σκληρή διαπραγμάτευση» και «έντιμους συμβιβασμούς» με τους οποίους «πετύχαμε». Και είδαμε όρθιους τους βουλευτές να χειροκροτούν τους μέγα διαπραγματευτές. Ποτέ τους δεν έβαλαν όμως ως πρωτεύοντα στόχο την προστασία της Ελληνικής Κοινωνίας και της Ελλάδας. Ποτέ τους δεν ενεργοποίησαν τους μόνους ανθρώπους που κατέχουν την επιστήμη και την τέχνη της διπλωματίας -τους διπλωμάτες μας. Απεναντίας, ψήφιζαν μνημόνια, ακόμα και χωρίς να τα έχουν διαβάσει πριν! Ποτέ δεν χρησιμοποίησαν στις διαπραγματεύσεις το Ευρωπαϊκό και κυρίως το Διεθνές Δίκαιο, σύμφωνα με το οποίο σε περιπτώσεις εξαθλίωσης και ανθρωπιστικής κρίσης ενός Λαού, οι ανάγκες του Λαού προηγούνται των δανειστών. Ποτέ τους δεν έκαναν χρήση το «πυρηνικό» διαπραγματευτικό χαρτί «Δεν πληρώνω», που θα προκαλούσε ντόμινο καταρρεύσεων στους αεριτζήδες τοκογλύφους.

Εν κατακλείδι, ο Ελληνικός Λαός δεν πρέπει να υποκύψει! Να πιαστεί κορόιδο για μια ακόμα φορά! Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός μαζικού αντισυστημικού κινήματος με σαφές πρόγραμμα συστημικής αλλαγής. Σήμερα, είναι θέμα ζωής και θανάτου η γόνιμη συνεργασία και ο πατριωτικός συνασπισμός όλων των εξωκοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων/φορέων και των ενεργών πολιτών του αντιμνημονιακού τόξου για τη δημιουργία δράσεων και εναλλακτικών προταγμάτων, που θα τα έκανε ο Ελληνικός Λαός δικά του για την ανατροπή της κατεστημένης αταξίας, την πλήρη αποικιοποίηση της Ελλάδας και τη γενοκτονία των Ελλήνων, χωρίς να αφήνονται παράλληλα περιθώρια για την εκκόλαψη νέων πολιτικών και οικονομικών αριβιστών!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail